21.07.2021 | 7:02
Самоуби се военен, участвал в нахлуването в цех до Чешнегирово
Бил набеден за виновен

С огнестрелна рана мъртъв е открит ст. лейтенант Тодор Манчев на полигона в Ново село. От пресцентъра на МО потвърдиха пред „24 часа“ за инцидент с военнослужещ. „Води се разследване от военно-апелативната прокуратура в Сливен“, казаха от министерството и обясниха, че по-късно ще пуснат съобщение.

Манчев е участвал в учение на Ново село и в стаята си се е самоубил. Слухове твърдят, че посегнал на живота си, защото бил набеден за инцидента от 11 май т.г., когато командоси атакуваха по погрешка и нахлуха в цех до бившето военно летище в пловдивското село Чешнегирово.

Според запознат старши лейтенантът от военна полиция бил набеден и наказан за този инцидент и това буквално го съсипало. Младият офицер бил в логистиката на въпросното учение в Чешнегирово, когато американски командоси накараха нищо неподозиращи работници да легнат на земята, насочвайки срещу тях оръжие.

Драматичният случай по време на мащабното учение се разигра на 11 май 2021г., но стана известен едва в края на месеца. Предприятието, в което военните са нахлули с картечници и автомати и са уплашили работниците, е долепено до военното летище.

Колеги на Манчев искат оставката не само на ръководството на Пловдивското управление на Военна полиция, но и на служебния военен министър Георги Панайотов.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране