09.01.2022 | 15:20
Цирк: Депутати от „Възраждане“ със зелени сертификати, срещу които протестират (ВИДЕО)
"Kакто казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам”

Депутати от парламентарната група на “Възраждане”, които са против зелените сертификати и ще протестират срещу тях, притежават такива документи, показа разследване на бТВ. 

Секретарят на партията Николай Дренчев директно заявява, че не би препоръчал на никого да се ваксинира, и добавя: “както казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам”. Оказва се обаче, че Дренчев е ваксиниран на 19 август с еднодозовата ваксина на “Янсен”. Преди да бъде разкрит, Дренчев дори определя ваксините като “чудовищен социално-икономически експеримент”.

Депутатът Иво Русчев също е ваксиниран – преди осем месеца. Стоян Таслаков също признава, че е ваксиниран. Направил това под “натиска” на семейството – за да предпази 94-годишния си дядо. В групата има още един ваксиниран – Даниел Петров, . Той също се ваксинирал с “Янсен”

И четиримата ваксинирани депутати твърдят, че не използват зеления си сертификат. Освен тях в групата има двама преболедували депутати и един, който в момента е под карантина.

Депутатът от „Има такъв народ“ Андрей Чорбанов пък обяви пред Нова тв, че няма да покаже зеления си сертификат за достъп до Народното събрание, въпреки взетото решение документът да е вход за парламента от 24 януари. 

„Искам да видя как и от кого ще бъда спрян. Разглеждането на темата за зеления сертификат за парламента не беше свързано със законността. Според правилника на НС всеки депутат трябва да присъства на заседанията и никой не може да го ограничи“, заяви Чорбанов.

След влизането в сила на зеления сертификат за парламента – идването на работа на депутатите става въпрос на личен избор, каза пък председателят на комисията по здравеопазване в Народното събрание доц.. Антон Тонев от „Продължаваме промяната“. Той уточни уточни, че през следващите две седмици ще бъде дискутиран въпросът кой може да спре народните представители да влязат в парламента. 

ВИДЕО!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране