15.12.2019 | 2:08
ВИДЕО: Тервел Пулев смля американец за най-големия успех в кариерата си
Българинът спечели Интернационалната титла на Световната боксова асоциация в полутежка категория

Тервел Пулев зарадва екзалтираните зрители в зала “Колодрума” в Пловдив с повече от убедителна победа над американеца Дешон Уебстър на голямата галавечер в Града под тепетата. Това бе 15-ата поредна професионална победа за по-малкия от двамата братя Пулев и той вече е горд носител на Интернационалната титла на Световната боксова асоциация в полутежка категория, което ще му даде възможност да пробие в топ 10 на ранглистата й и да продължи изкачването си на голямата сцена.

В картите си съдиите бяха категорични – 118-110, 120-108, 118-110 в полза на българина срещу родения в Канзас боксьор.

Той доминираше на ринга през целия двубой, а самият Уебстър прекалено много разчиташе на навеждане на главата си и накъсваше действията, което затрудни българина, търсещ нокаут. Пулев се нагоди на това поведение и нанесе много ъперкъти на противника, а в шестия рунд го разклати сериозно, но гонгът спаси Уебстър.

Тервел Пулев вече има статистика 15-0. Той за първи път игра в 12-рундов сблъсък, а за трети чува последния гонг на профи ринга.

Годината бе тежка за него заради счупването на лявата му ръка след мача с Мич Уилямс, което го накара да остане извън ринга с месеци. Финалът на 2019-а за него обаче е мечтан с интернационалния пояс на кръста.

ВИДЕО: ЗАПИС НА МАЧА!

 

https://www.facebook.com/watch/?v=933183190415666

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране