01.12.2020 | 21:51
Знакова фигура на раздяла с БНТ: Чувствах се в мутренска среда
Тръгвам си с обич към всички колеги, които остават и нямат друг избор освен да търпят кошлуковизацията на БНТ, написа Горан Благоев

След 28 години в БНТ, доскорошният водещ на предаването “Вяра и общество” Горан Благоев вече не е част от БНТ. Това съобщи самият той с пост в стил “кърваво писмо” в групата “Да върнем БНТ на обществото! Оставка на Кошлуков!”.

“От вчера вече не съм служител на БНТ. След 28 години и половина казах “Довиждане” на институцията, която ме изгради като професионалист. Направих този избор с пълната убеденост, че там където започна да властва примирението, безхарактерността, посредствеността аз повече не мога да имам място”, пише Благоев и добавя: “Тръгвам си с благодарност към всички, с които професионалния път ме срещна през тези изминали 28 години и половина. Благодаря ви за удоволствието от съвместната ни работа, за съпричастността, за подкрепата, дори за изпитанията, които сте ми сервирали. Всичко е трупане на опит, на безценен опит”. 

“Тръгвам си с обич към всички колеги които остават и нямат друг избор освен да търпят кошлуковизацията на БНТ, към колегите които трябва да търпят подлостите и лъжите на този човек и лакеите му, защото нямат възможност да отида другаде. Тръгвам си обаче и с болка към онези колеги, които през тези изминали три месеца демонстрираха своето безгръбначие и угодничество към силните на деня!”, добавя Горан Благоев.

След това завършва с анонс, че през следващата седмица ще разкрие как ще продължи професионалния си път.

“Изминалите три месеца ми дадоха да разбера как са се чувствали неудобните личности след девети септември 1944 г. Благодаря за това откровение на Кошлуков и лакеите му. Няма как обаче да им благодаря за едно натрапчиво чувство, което досега не съм изпитвал по коридорите на “Сан Стефано” – чувството, че се намирам в някаква мутренска среда. Това досега не е било в БНТ. Както се знае на този свят, вечен е само Бог. Ние сме преходни – нашето пребиваване в БНТ също. Тръгвам си с благодарност към всички, с които професионалният път ме срещна през тези изминали 28 години и половина”, пише още Благоев.

За напрежение между Горан Благоев и ръководството на БНТ стана ясно през лятото. Тогава той се оплака, че традиционните повторения на “Вяра и общество” ще бъдат свалени от екран в почините месеци. Това не се случи, а същевременно водещият стана съучредител на партията на Цветан Цветанов, като оглави религиозния политически сектор в нея. На 5 октомври той съобщи, че “Вяра и общество” пада от ефир, а сред посочените мотиви бил този, че “крие, че е член на партия”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране