10.11.2022 | 17:37
Иванчева от затвора зове: Хора, помагайте! (ВИДЕО)
"Изпратете целувки на малкия ми син. Много ми липсва"

Десислава Иванчева пристигна в затвора в Сливен. Бившата кметица на столичния район “Младост” е осъдена окончателно на 6 години затвор за корупция.

Тя е поискала и получила подкуп в размер на 75 000 евро.

Нейната заместничка Биляна Петрова ще лежи в затвора 5 години, а Петко Дюлгеров 4 години.

Решението на върховните съдии е окончателно и не подлежи на обжалване.

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани в центъра на София на 17 април 2018 г. като от автомобила, в който пътуваха двете жени, бяха иззети предварително белязани банкноти от евро, дадени от изнудвания строителен предприемач Александър Ваклин.

Като кмет и заместник кмет на “Младост” Иванчева и Петрова бяха обвинени, че са принудили Ваклин да им даде подкуп в замяна на издаването на строително разрешение. Ролята на Петко Дюлгеров, който в миналото също е бил кмет на район “Младост”, е била на посредник.

Разследването беше едно от първите, които Специализираната прокуратура проведе по линия на противодействието на корупцията съвместно с КПКОНПИ. По това време ръководител на спецобвинението беше настоящият главен прокурор Иван Гешев.

При пристигането си в затвора Иванчева призова хората за помощ.

“Хора, помагайте! Който с каквото може! Запитайте се дали може върху доклад на Антон Славчев да се образува без сигнал наказателно дело.”

“Изпратете целувки на малкия ми син. Много ми липсва”, допълни още тя.

ВИДЕО! 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране