27.11.2022 | 11:36
Петков: Ако имах вълшебни кодове в джоба, щяхме ли да дадем на Борисов 25% (ВИДЕО)
Искат да върнат хартиените бюлетини и отново да се манипулират изборите, за да се вземат обществените поръчки и да се откраднат пари от българите, каза съпредседателят на ПП

Никога не съм казвал, че ще давам кодове. Единствено предложих на г-н Свиленски кодовете да бъдат одитирани от външни експерти, за да получат пълна сигурност и да оттеглят законопроекта си за връщането на хартиената бюлетина. Казаното след това на парламентарната трибуна от г-н Свиленски беше лъжа и затова ще заведа иск срещу него, защото политиците трябва да се научат да се придържат към истината. Това заяви в сутрешния блок на bTV съпредседателят на “Продължаваме промяната” и бивш премиер на страната Кирил Петков.

Той допълни, че ако съществуваха такива “вълшебни кодове” и той е разполагал с тях, едва ли “щяхме да дадем на г-н Борисов 25%”.

“Цялата идея около връщането на хартиените бюлетини е отново да се манипулират изборите, за да се вземат обществените поръчки и да се откраднат пари от българите”, посочи съпредседателят на ПП.

След това той призова колегите си от БСП да използват уикенда, за да помислят и да оттеглят предложението за хартиената бюлетина, като още веднъж напомни, че ако наистина кодът на машините им е проблем, винаги може да се допитат за експертно мнение от IT специалисти и одитори.

Кирил Петков разкритикува и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който вчера заяви, че Петков “се разхождал с кодове в джоба”.

“Гледам “Шоуто на г-н Борисов” – въглищните централи, Gempcorp, сега използва думите на г-н Свиленски за кодовете. Вместо да се занимаваме с фалшиви новини, хайде г-н Борисов да направи една визия за България, да покаже програма, да започне коалиционни разговори с другите партии, минаха 60 дни”, добави Петков.

В заключение подчерта, че ПП няма да подкрепи съставяне на кабинет с първия мандат на ГЕРБ, защото това е обещанието, което са дали пред своите избиратели.

Цялото интервю!

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране