28.11.2020 | 15:31
Погребаха Марадона с безредици в Буенос Айрес
Поклонението в "Каса Росада" приключи предсрочно заради невъздържани футболни фенове

Желанието на морето от хора да се сбогуват с Диего Марадона в Буенос Айрес предизвика безредици пред “Каса Росада” и поклонението беше прекратено предсрочно. Редът за влизане беше нарушен и се стигна до хаотично нахлуване. Опашката беше над 3 километра и възникна напрежение, заради което полицейските части се намесиха със сълзотворен газ в опит да въдворят ред.

Безредиците принудиха роднините му възможно най-бързо да погребат легендата, за да се успокоят страстите. Церемонията стана в тесен семеен кръг. На гробищата бяха допуснати само най-близките на Дон Диего, а морето от фенове остана да ридае около оградата. Марадона бе погребан до майка си и баща си. По пътя до гробищата пък стотици хиляди направихе ескорт на ковчега.

Духовете в Аржентина бяха разбунени и от скандални снимки. Служители на погребалната агенция си направиха селфи с трупа на футболиста, като се похвалиха в социалните мрежи. Последва мигновена вълна от възмущение, като двамата бяха уволнени дисциплинарно. Стигна се и до смъртни заплахи към тях, а освен това стартира подписка да им бъде отнето аржентинското гражданство.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране