16.05.2023 | 11:18
Разбра се кой е дал на Гешев да стопанисва имота в Боровец (ВИДЕО)
На място има охранители и камери за видеонаблюдение, както и надписи, че имотът е под постоянна охрана и видеоконтрол

На място има охранители и камери за видеонаблюдение, както и надписи, че имотът е под постоянна охрана и видеоконтрол

„Главният прокурор ползва като лична т.нар. Регентска къща в курортния комплекс „Боровец“. Това обясни в своя изявление зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.

„Тази къща е служебна база на прокуратурата на Република България, но до нея няма достъп никой от магистратите, защото господин Гешев я приватизира за собствено ползване“, посочи Сарафов.

bTV твърди, че в действителност имотът се стопанисва от главния прокурор Иван Гешев. Става дума за основна къща и няколко бунгала, разположени на близо 18 декара площ.

Решението къщата да се стопанисва от Гешев е взето от Висшия съдебен съвет на 21 октомври 2021 година с 12 гласа “за” и един “против, а не е присвоен каквато версия посочи Борислав Сарафов. Преди това е стопанисвана от ВСС.

Наблизо други имоти няма. На място има охранители и камери за видеонаблюдение, както и надписи, че имотът е под постоянна охрана и видеоконтрол.

В края на септември 2021 година главният прокурор Иван Гешев се изнесе от дом 5 на правителствената резиденция “Бояна”. Договорът му е трябвало да бъде прекратен до 1 октомври 2021 г., но преди тази дата той и семейството му са напуснали луксозната вила.

Имотът е предназначен за почивен лагер, става ясно от данни в кадастъра. Регентската къща е построена през 1941 г. и в нея е живял бившият министър-председател Богдан Филов.

Видео от мястото!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране