07.04.2021 | 18:16
Сачева: Ще предложим правителство, името на премиера не е известно (ВИДЕО)
Ако не получим подкрепа, ще върнем мандата, заяви тя

ГЕРБ ще предложи правителство, заяви Деница Сачева в предаването “Лице в лице”. “Ще предложим нормално правителство, за което ще потърсим подкрепа от парламентарно представените партии и съответно, ако не получим такава – ще върнем мандата. В партия ГЕРБ има достатъчно личности, които биха могли да заемат министерски позиции”, отбеляза тя.

За името на премиера тя беше категорична, че то не е известно на този етап. Деница Сачева припомни, че Бойко Борисов не еднократно е заявил в свои политически изявления, че е готов да се оттегли и да остане само лидер на партията.

Деница Сачева отбеляза още, че ДПС са били сериозна опозиция в рамките на предизборната кампания и заяви, че с тях не се водят никакви преговори.

“Искаме да дадем знак, че не сме деструктивна политическа сила. Време е всички, които даваха политически заявки на изборите, сега да започнат тяхната реализация и да покажат на практика какво биха могли да направят”, отбеляза тя.

Страната има нужда от стабилно управление, смятаме че идеята за нови парламентарни избори по-скоро ще вкара страната в хаос, заяви още Деница Сачева.

“Очакват ни сериозни решения, които трябва да бъдат взети – до 30 април трябва да бъде предаден планът за устойчивост и развитие в Европейската комисия, трябва актуализация на бюджета, извънредната епидемична обстановка приключва на 30 април, следващото правителство трябва да вземе решение ще отваря ли, ще затваря ли и как ще продължат мерките”, обясни тя.

Ако сме уверени в стабилността на ново управление, ще бъдат излъчени 10 депутата, които да го подкрепят, потвърди Сачева идеята на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Коалицията против ГЕРБ, която се оформя, е по-скоро коалиция, която търси начин да вкара страната в хаос, не случайно не се поема отговорност вече няколко дни”, отбеляза тя. Според нея не се коментира това, което трябва да бъде направено.

ВИДЕО!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране