12.04.2021 | 10:10
Учениците се връщат в клас, отварят големите магазини
Ресторантите пък могат да работят на закрито при определени условия

От днес малките ученици се връщат присъствено в клас, заедно с няколко класа от по-големите, които ще се редуват по график.

От 12 до 23 април присъствено ще се обучават и децата от 7, 8 и 10 клас.

В клас се завръщат също така учениците от специалните училища за деца със сензорни увреждания, както и учениците от 5-ти до 12-ти клас, обучавани в слети паралелки и в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището.

Във висшите училища се допуска провеждането на: практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти; семестриални изпити с практическа част, които не могат да бъдат проведени в електронна среда; държавни изпити и защити на дипломни работи.

Ресторантите пък могат да работят на закрито при определени условия – капацитет от 50% и работно време от 6 чака сутринта до 23.00 часа.

Врати отварят и големите магазини, но при ограничение на броя на клиентите. Навсякъде се изискват осигурени 8 квадратни метра за един посетител.

С новата заповед от днес отпадат и ограниченията към големите нехранителни магазини, тип хипермаркет.

Допуска се и провеждането на културни и развлекателни мероприятия при капацитет от 30%,  спазване на физическа дистанция от поне 1,5 м. и носене на защитни маски за лице.

В четвъртък пък работа започват моловете, игралните зали и казината, а от 29 април – нощните барове и дискотеките.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране