08.09.2020 | 0:10
Фантастична! Пиронкова изумява! Пак би и ще играе 1/4-финал със Серина Уилямс
Цвети елиминира и французойката Ализе Корне

Цветана Пиронкова се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ – US Open. Българката се наложи с 2:1 сета над Ализе Корне (Франция), в отделните части 6:4, 6:7 (5), 6:3 и си гарантира дуел със Серина Уилямс (САЩ).

За Цвети това ще бъде дебютно участие във финалната осмица на турнира в Ню Йорк.

Мачът продължи близо 3 часа, в които Пиронкова направи 46 печеливши удара срещу 24 за Корне. Българката показа и страхотна успеваемост при честите си излизания на мрежата. Пиронкова можеше да затвори двубоя в два сета, но при 5:4 във втория и свой сервис пропусна мачбол.

Корне започна по-агресивно двубоя и след ранен пробив успя да поведе в резултата с 2:0. Пиронкова отговори светкавично и на свой ред проби подаването на опонентката си, след което изравни за 2:2. В края на сета Пиронкова нанесе своя удар. След страхотна акция в близост до мрежата Цвети проби Корне и поведе с 5:4, след което сервирайки за първата част се справи убедително.

Във втория сет имаше изобилия от пробиви и обрати. Пиронкова започна силно и поведе с 2:0, но след това Корне влезе в серия от 4 последователни гейма. Българката успя да изравни за 4:4, след което на два пъти получи възможност да сервира за мача, като при 5:4 пропусна и мачбол. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Корне се наложи със 7:5 точки.

Във финалния трети сет Пиронкова направи ключов пробив за преднина 5:3, след което затвори двубоя.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране