23.07.2022 | 11:17
Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС искат избори, смятат, че дестабилизацията в държавата ще ги изпере
"Преговорите са изключително сложни, защото са между пет субекта"

Ако с този запис приключи всичко, пред лицето на страната ние декларираме, че сме абсолютно несъстоятелни като политици. Става дума за една банална среща, каквито ние правим по три пъти на седмица. Приемам като случайност, че администрацията е забравила да изключи камерите. Това заяви в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

По думите му ГЕРБ експлоатират ситуацията, затова ДБ публикуват целия запис с видеото и всеки, който се интересува, може да види, че Иванов, по думите му, докладва на политическата си група и търси тяхното мнение.

“ГЕРБ и ДПС се мятат, правят панаири. Искат избори, защото смятат, че колкото е по-зле, толкова по-добре за тях. Че дестабилизацията в страната в крайна сметка ще ги изпере, че с Пеевски и Борисов отпред те ще успеят да се задържат, докато ние се изпотрепем за глупости.”

Преговорите са изключително сложни, защото са между пет субекта. Ако не ни чакаше енергийна и икономическа криза, война, щяхме да кажем “в тази ситуация е невъзможно, хайде да ходим на избори, коментира още Иванов.

“Но когато човек погледне отвъд собствения си нос, вижда, ме ни предстои една от най-трудните зими. Затова нашата позиция беше да трудно е, но сме длъжни да опитаме”.

Слави Трифонов да изгледа записа внимателно – призова Иванов – и да види, че аз характеризирам съотношението между ИТН и ПП и изобщо не споделям свои лични оценки за ИТН.

Отношенията между ПП и ИТН са изключително сложни. Самите ПП поставяха въпроса дали изобщо може да се разговаря с ИТН като партия ии само с отделните им депутати.

Той коментира и думите си за “бухалката”, КПКОНПИ и Бойко Рашков.

“Това е мое изказване, а не цялостен доклад. Имаме дългосрочна позиция, е КПКОНПИ трябва да бъде стриктно вкарана в границата на закона. Всякакви рискове тя да се превърне в бухалка трябва да бъдат елиминирани”.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране