07.04.2020 | 6:25
Христо Марков си отиде в мизерия и нищета
Той беше сред 39-имата, които обявиха гладна стачка срещу приемането на конституцията

Депутатът от 7-ото Велико народно събрание и от 36-ото НС Христо Марков е починал на 58 г. Той беше един от създателите на СДС в Пловдив и сред 39-имата, които обявиха гладна стачка срещу приемането на конституцията.

В последните години Марков водеше мизерно съществуване и негови приятели отправяха призиви в социалните мрежи да бъде подпомогнат.

Самият той също общуваше основно чрез фейсбук, където описваше тежката си ситуация. Там споделяше, че иска да сложи край на живота си. Напоследък обаче и в социалната мрежа не можеха да го открият, защото нямал компютър.

Преди две години писателят Румен Леонидов, който бе близък приятел на Марков, алармира, че бившият депутат е в много тежко, в безпомощно състояние и може във всеки един момент да почине, без някой да му окаже помощ. „Приятели, Христо Марков лежи на пода от вчера и умира, вратата му е заключена от вътре и не може да извика Бърза помощ! Моля ви, сторете нещо, извикайте Пожарната и линейка и го спасете. Говорих преди минута с него, едвам говори, умирам казва, умирам! Майнички, сторете нещо! Бог да му е на помощ“, написа тогава Румен Леонидов във “Фейсбук”.

След това се оказа, че Христо Марков е получил масиран инсулт и бе откаран в тежко състояние в болница.

Кметът на с. Брестовица, където бившият син трубадур се е бил усамотил в последно време, потвърждава за крайната му бедност.

“Често оставаше без средства за препитание. Не можеше да си купи инсулин, а страдаше от тежък диабет”, каза кметът Любен Радев.

Екипът на АНТЕНИ изказва искрени съболезнования на близките му!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране