31.01.2020 | 9:24
Цветомир Найденов: Божков е изнасилил стотици жени, включително и непълнолетни!
Прочетох, че поръчал на грузински килъри да ни убият - не ме учудва, коментира собственикът на Efbet

„Ей този на снимката (бел. ред. – Васил Божков) е сериен изнасилвач! Изнасилил е стотици жени, включително непълнолетни!”. Това заяви Цветомир Найденов, един от собствениците на Efbet, като твърди, че имало жалби. На въпрос от колко време знае това, Найденов отвърна “Отскоро. Подробности не могат да се изнасят, тече следствие”.

Найденов каза това пред bTV, след като обясни за бизнес връзките си с Божков и като уточни как се чувало, че бизнесменът купувал телевизията. Нашият капитал, като стартирахме “Еврофутбол”, беше 9000 долара. Имаме си едно съдружие там с Божков, останалият бизнес си е наш. Той ми беше клиент в кафенето, където беше “Еврофутбол” и решихме да обединим усилия, разказа Найденов.

Веднага след това обаче Найденов каза и за друг бизнес с Васил Божков. Не съм искал да се занимавам с моментни лотарии. Единствената фирма, която има лиценз за моментна лотария, е с Васил Божков – 51:49 процента. Той я спря, каза още Найденов, като обясни, че Божков искал той да е монополист и корумпирал Държавната комисия по хазарта. “Еврофутбол” си го имахме 3 години преди Божков да се появи въобще. През 1993 година се разбрахме 60:40 за него. Сега в “Еврофутбол” сме с 16%, от които не получаваме пари, откакто заплаши, че ще ни убие, оплака се Найденов, като добави, че Божков имал 51%. Найденов твърди, че “парите ни са спрени” от миналото лято. Тогава всъщност семейство Найденови били освободени от управлението, според официално изявление от пресаташето на Васил Божков.

Попитан дали е публикувал във Facebook предварително за операцията на прокуратурата срещу фирмите на Божков, Найденов отрече. “Преди 45 дни дойдох и ви дадох всичко – сега какво ме питате има ли заплахи”, заяви един от собствениците на Efbet.

Найденов обяви и, че когато разбрал за злоупотребите на Божков и тогава сигнализирал. Той отрече да е знаел в последните 5 години, че лотарийният бизнес на Божков укривал данъци. “От 5 декември, 2019 година, го знам”, заяви Найденов. И на въпрос защо тогава не е излязъл от съдружието с Божков, Найденов отново обърна темата как дошъл преди месец и половина в bTV да им даде материалите. Той допълни и че е дал интервю за “Дневник”, което все още не е пуснато. Но малко след това призна, че е знаел за нередности отпреди повече години и се оправда, че не е сигнализирал, защото бил сплашван и заплашван.

Цветомир Найденов обвини Божков, че му пречел да развива бизнес не само на него, но и на държавни компании – през Комисията по хазарта. И попита защо председателите на Комисията по хазарта от 20 години насам, с изключение на двама, ходели в офисите на “Нове Холдинг”. А на въпрос на bTV защо Найденов не дошъл по-рано да разкаже, отговорът беше: “Когато ме заплаши на 12-ти юни мен и брат ми, това преля чашата”. Тогава Найденови решили да съберат доказателства за хазартния бизнес на Божков и да отидат в прокуратурата, защото като ходел да дава интервюта по медии, не се случвало нищо – понеже въпросните медии имали рекламни договори. “Това лице е много опасно и никой не смее да му застане на пътя”, каза Цветомир Найденов.

На директен въпрос кой му е дал сила да говори, Найденов отвърна, че сила му дала заплахата, че ще бъде убит. “Няма никой зад мен”, подчерта предприемачът. И не обясни как точно е бил заплашен, защото сега тече разследване. “Някъде по медиите прочетох, че поръчал на грузински килъри да ни убият – не ме учудва”, заяви още собственикът на Efbet, като отрече, че той е казал това.

Попитан кой 5 години е позволявал на Божков да не плаща достатъчно данъци, собственикът на Efbet не каза, защото е казал на полиция и прокуратура и сега, като тече следствие, не може да говори. “Поканете Иван Костов, поканете американския посланик – да видим какво ще ви разкажат (бел. ред. – за Васил Божков)”, призова Найденов.

За финал Цветомир Найденов каза, че от 15 дни срещу сайта Efbet се организирала “петата по големина хакерска атака”. На кой да се оплача, попита той и припомни, че шефът на “Компютърни престъпления” към ГДБОП Явор Колев бил дългогодишен член на Държавната комисия на хазарта.

ГОСТУВАНЕТО НА ЦВЕТОМИР НАЙДЕНОВ В bTV!!!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране