12.01.2022 | 11:29
Скандал: Бенатова и Цънцарова се хванаха за гушите
Счепкаха се заради репортажа с депутатите от „Възраждане“

Репортажът за това, че депутатите от „Възраждане“ заклеймяват ваксините срещу ковид като „експериментална течност“, „компоти“ и „водичка“, а всъщност самите те са имунизирани, роди раздор между журналиста от Би Ти Ви Мария Цънцарова и колежката й от TV1 Миролюба Бенатова, разкри самият лидер на формацията Костадин Костадинов преди протеста му за сваляне на всички мерки и сертификати.

Оказва се, че в типичния си стил на отричане на всичко, свързано с инфекцията, Бенатова е попитала Цънцарова всъщност кой е нарушил лекарската тайна и й е „подал“ информацията за здравния статус на народните избраници, „щракнали“ в капана на репортерката.

Цънцарова обаче не й остава длъжна и й напомня, че тя, за разлика от бившата таксиметрова шофьорка, няма нужда някой да й „подава“, каквото и да било, а намира свои канали за информация.

„Не мога да повярвам, че в практиката ти не съществува информация, която не е публична, но си достигнала до нея по твоя инициатива, а все ти е била „подадена“, отговаря Цънцарова. И допълва:

„Съжалявам, че възможните според теб варианти изключват инициатива на журналиста и полагане на усилия от негова страна да стигне до дадена информация. В моята работа така правя, не ми „подават“.

Според самия русофил Костадинов, за когото също витаят слухове, че още миналия март се е ваксинирал, въпросната серия фейсбук реплики и дуплики е била изтрита, но той пази скрийншотове от заядливия разговор. И твърди, че заради нивото на Цънцарова България била паднала до 112-о място по свобода на словото.

„Ще ви кажа какво мисля аз по темата за разследващата журналистка, която “излови” в@ксинирани депутати от Възраждане. За хората, които не четат само заглавия е ясно, че още преди няколко месеца на пресконференция споделихме, че имаме в@ксинирани депутати, така че информацията, която споделя в материала си журналистката нито е новина, нито е тайна. Отделен е въпросът за поведението пред камера на колегите ми. Рано или късно ще се научат, както съм се научил аз – с много практика.

По-важното тук е откъде журналистката е намерила достъп до защитени чувствителни лични данни и защо нейна колежка изтри целия разговор под публикацията на стената си в неделя?

Информирам ви, че отговорът на двете журналистки ще бъде публикуван и изпратен до цялата журналистическа общност. Уверявам ви, че в най-кратки срокове ще сезираме съответните институции за извършеното престъпление. Ако това може да се нарече професионално и етично журналистическо поведение, не се чудете защо ни отнеха свободата на словото и България е на злокобното 112 място. Свободата на словото не изключва журналистическата етика. Това е моето лично мнение“, пише Костадинов.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране