30.01.2020 | 15:48
Гешев: Ще осигурим психолог на Божков
Имах обаждане и от един друг бизнесмен - от Златев, но аз с такива хора не се срещам, каза главният прокурор

Главният прокурор Иван Гешев коментира на влизане за редовното заседание на Висшия съдебен съвет актуалните съдебни процеси и изявлението на бизнесмена Васил Божков тази сутрин, че се страхува да се завърне в България.

“Българските граждани искат справедливост и ние я даваме. А сега някакви хора, за които е ясно какви са, изведнъж стават жертви. Как така се страхуват толкова много тези милиардери и олигарси? Защо не се страхуват хората, които живеят в мизерия и не могат да си плащат данъците, защото едни други спестяват половин милиард лева? Ще направим всичко възможно, за да си приберем г-н Божков и ще направим така, че да не се страхува. Ако трябва ще му осигурим и психолог. Не знам от какво се страхуват тези хора”, заяви Гешев и допълни, че не познава такива хора и не се среща с тях.

“Правим така, че да изправим пред българския съд всички хора, за които има данни за криминални деяния”, допълни той.

На въпрос дали е арестувана жената на Божков, главният прокурор каза, че не може да коментира досъдебни производства, защото е главен прокурор.

“Аз отговарям за целите и стратегията на прокуратурата, а не за конкретни производства”, допълни той.

“Имах обаждане и от един друг бизнесмен – от Златев, но аз с такива хора не се срещам”, каза още Гешев.

По думите му той е обикновен човек и се среща с обикновени хора.

“Интересуват ме проблемите на обикновените хора. Работата ми и на прокуратурата е да защитава интересите на гражданите!”, отсече Гешев.

Той отчете, че прокуратурата работи активно срещу телефонните измамници. Днес тече поредната акция в разградско и вече има задържани.

“Обещах на българските пенсионери да реша проблема с телефонните измами и виждате, че такива вече няма. За последните 9 месеца на миналата година в резултат на действията ни има над 60% намаление на тези престъпления. А от октомври месец насам има само еедин случай”, каза Иван Гешев.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране