03.02.2021 | 23:21
Наско Сираков: Моля премиера да ни помогне
Истината е, че Левски продължава да боледува, най-вече финансово, каза легендата

Собственикът на ПФК Левски Наско Сираков обяви, че клубът иска помощ от държавата за поставяне на козирка на сектор А на ст. “Виваком Арена Георги Аспарухов”. За целта той помоли лично премиера Бойко Борисов да се намеси.

“През лятото говорих с министър-председателя за завършването на стадиона. Пуснахме молба държавата да помогне. “А” сектор не е завършен и има течове при всеки дъжд. Не смятам, че Левски заслужава по-малко от Ботев (Пловдив) или Локо (Пловдив). Не мога да се примиря, че в “Левски” има нещо недовършено. Моля министър-председателя да загаси и този пожар – сумата не е толкова голяма, за да не можем да си завършим козирката и сектора”, заяви Сираков в предаването “Игра в центъра” на един от спонсорите на Левски.

Той се оплака отново от финансовите проблеми в клуба. “Истината е, че Левски продължава да боледува, най-вече финансово. Стараем се, стискаме зъби и продължаваме. По никакъв начин не можем да кажем, че сме се спасили и ни предстоят много щастливи мигове. Всеки Божи ден продължаваме да се борим, за да оцелеем. Ако си мислим, че благодарение на няколко договора Левски се е спасил – не е така. Левски започва всеки месец с 280 000 лева задължения към НАП. Отделно е натрупаното през годините. Миналият месец платихме 158 000 евро на “Рен” неустойка за техен играч, тъй като ни бяха спрели картотекирането на нови играчи. “Левски” трябва да изчисти тинята натрупана през годините. Трябва малко-помалко да погасим задълженията. “Левски” се превърна в синоним за некоректност през годините. Продължаваме да страдаме от това нещо. Хората не вярват, че като правят бизнес с “Левски” ще си получат парите. Трябва това да оправим”, допълни президентът на клуба.

Той за пръв път спомена и сумата, която спъва разтрогването на договорите на треньора Петър Хубчев и екипа му, които напуснаха през юни м.г. “Проблемът с Петър Хубчев и щаба му стои, скоро ще го решим. Проблемът е свързан с около 1 милиона лева”, призна Сираков.

Той разкри и друга основна финансова тежест за клуба: “Работим по продажбата на други играчи. Заплатите на Паулиньо, Робърта и Насиру Мохамед формираха 30% от фонд “Работна заплата” в клуба”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране