05.07.2021 | 18:18
Рашков: Корупцията, която отслабва България, е с чудовищни размери (ВИДЕО)
Борисов е единственият политик, който си позволява по такъв начин да раздава бюджетни средства, каза вътрешният министър

Темата корупция в момента е много по-мащабна като резултат, защото ние ще бъдем свидетели на престъпленията, свързани с покупката на гласове, до петък, до събота. Другата корупция, която е много страшна, която отслабва България като държава, е с чудовищни размери, не преувеличавам, думата е точна. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Аз не помня период в историята на страната, съвременен период, в който някой да си позволява да раздава, по-скоро да подарява бюджетни средства все едно, че са негова собственост и затова препоръчах на главния прокурор тези дни да прочете Одитния доклад на Сметната палата, и да обърне внимание на изказването на моите колеги – министрите Петров и Комитова, тези дни, когато те съобщиха една ужасна сума – 8 млрд. и 600 милиона лева, които просто са дадени на фирми, вероятно такива, които са близки до управляващите, които бяха до 4 април, и в нарушение на Закона за обществените поръчки, като няма никакви изгледи тези средства да бъдат вложени в строителство или да бъдат върнати на държавата, няма никакви гаранции за това и дали ще извършат изобщо строителна дейност. Защото една фирма, както възниква, както се регистрира, така може да изчезне като фалира и т.н.

Тези средства вече са в патримониума на тази фирма, те са излезли от бюджета на нашата страна, те са наши пари, на всички данъкоплатци, на всички българи, и Борисов ги е раздал”.

“Преди няколко години на всички ни правеше впечатление – той бил дал пари да увеличи заплатите, дал бил пари да увеличи пенсиите, дал бил пари за това, дал бил пари за онова. Не, той не даваше нито тогава, нито дава сега собствени пари, но демонстрира, че разполага с богатствата на държавата като със свои собствени средства. Подобно нещо досега ние не сме забелязали в нито един наш политик. Това е единственият политик, който си позволява по такъв начин да раздава бюджетни средства, включително от отворения прозорец на т.нар. джипка”, каза още Бойко Рашков.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране