07.03.2022 | 17:57
Русия каза на Украйна какво иска, за да спре войната
Дмитрий Песков твърди, че Путин не възнамерява да отправя нови териториални желания към Киев

Русия е готова да прекрати действията си в Украйна във всеки един момент, ако Киев изпълни исканията на Москва. Това е заявил говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред “Ройтерс”, съобщават от руската държавна информационна агенция ТАСС.

До голяма степен Москва повтаря исканията си – Украйна да прекрати военните си дейности и да обяви неутралитет, да признае анексията на Крим от Русия и независимостта на самопровъзгласилите се за републики Донецк и Луганск.

Русия настоява Украйна да промени конституцията си така, че Киев да отхвърли всяка цел за присъединяване към който и да било блок.

Искането на Москва идва на фона на настояванията от страна на Украйна да се присъедини не само към НАТО, но и към Европейския съюз.

Според Ройтерс Песков твърди, че Русия не възнамерява да отправя нови териториални искания към Киев.

“Ние всъщност завършваме демилитаризацията на Украйна. Ще я завършим. Но най-важното е Украйна да завърши военните си действия”, посочи говорителят на Кремъл.

Заявката на Русия идва на фона на третия кръг от преговори между Москва и Киев, които ще се проведат в Беларус. Според информацията на Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Владимир Зеленски, преговорите ще започнат в 17 ч. московско време.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране