26.04.2021 | 23:40
Слави Трифонов каза истината и ги заболя (ВИДЕО)
Все едно да се обърнеш към камикадзе, който не иска да се самоубие, да му кажеш, че е страхливец, отговори Трифонов на Борисов

Председателят на “Има такъв народ” Слави Трифонов отговари на другите парламентарно представени партии, които го обвиняват, че не носи отговорността на втора политическа сила.

Трифонов каза, че вчера е излязъл от карантината си, но още е в болничен, защото не се чувства здравословно добре.

“Всякакви обвинения може да има. Как да коментирам, това е все едно да се обърнеш към камикадзе, който не иска да се самоубие, да му кажеш, че е страхливец. Т.е. как да коментирам, така е разпоредил суверена, така е гласувал уважаемият български гласоподавател. Така е разпределил – ГЕРБ можеха да са първи, можеха да съставят правителство, но не успяха. Ние нямаме възможността да съставим кабинет, защото нямаме необходимият брой депутати и нямаме необходимите партньори. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет. Съставянето на кабинет в ситуация, който се явява “кабинет на малцинството” е зависимо от тези, които са част от нещото, срещу което ние се борим. Те не могат да бъдат управляващи”, обясни Трифонов.

“Ако ние направим правителство в момента, ще бъдем зависи и управлявани от партии, които ще ни подкрепят. Тези решения, които те твърдят, че ще подкрепят, всъщност ние нямаме представа кое те ще подкрепят и кое не. Тогав ще бъдем зависими и това е просто невъзможно. Ние не можем да си позволим да бъдем зависими, особено от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават за това нещо. Това е повече от ясно. Не може да се създаде правителство в такава ситуация, така е разподелил суверена, защото не може да има стабилно правителство. Щом не може да има стабилно правителство, няма да има и стабилно управление. Това е все едно някой да кара една кола и да зависи от някакви други хора, които стоят отстрани. Катастрофата ще е неизбежна”, каза още лидерът на ИТН.

“Има и други варианти, третите, които получат мандата, могат да бъдат подкрепени от другите и могат спокойно да се съберат в името на това да спасяват държавата. Тогава ще могат да управляват и да реализират своите планове и идеи”, коментира Трифонов.

На обвиненията на премиерът в оставка Бойко Борисов, който нарече Трифонов “политически страхливец”, коментира, че това са квалификации, както и че на човек, който няма доводи няма какво да отговори.

“Ако не участваше партия “Има такъв народ” на тези избори, сега статуквото отново щеше да е победило. Такива са реалиите. Щяха отново да са ГЕРБ и някакви техни патерици. Такива щяха да управляват, БСП щяха да са в опозиция, ДПС щяха да изпълняват своята функция. Сега с участието на “Има такъв народ” цялата система се променя. Явно няма да се промени от първия път, но от втория път. Какъв е проблемът да има избори, това е логичният път на демокрацията, а пряката демокрация се изпълнява чрез референдуми. Никой не бива да се страхува от прилагането на Конституцията. Управлението е в ръцете на суверена, той решава, може да измине време, но в крайна сметка народът ще се разпореди. Всички, които участват в тази ситуация ще се съобразяват със суверена”, обясни той.

По думите му ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, хората просто трябва да излязат и да упражнят правото си на глас. “Много е неприятно когато някой излезе и каже, че трябва да се гласува. Трябва да правите точно това, което си искате, щом е в рамките на закона и на правилата. Правилата ви дават възможността да гласувате, по-добре да гласувате, защото така ще имате участие в това, което се случва. Предсрочни или средсрочни избори, каквито и да са избори, по-добре да участвате, за да можете вие да управлявате. Когато участвате вие сте управляващи, а като не участвате оставяте някой друг да решава вместо вас”, допълни Слави Трифонов.

https://www.facebook.com/watch/?v=125512762903310

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране