14.05.2022 | 13:19
ГЕРБ: До скоро имахме госпожа лъжа, сега си имаме Пинокио (ВИДЕО)
Тези хора не са промяна, а са тежка измяна, каза Николай Нанков

„Ако до скоро имахме г-жа лъжа, сега си имаме Пинокио, а той сега си е взел стол на „Дондуков“1. Тези хора превърнаха лъжата в национален спорт. Те не са промяна, а са тежка измяна. Измениха на всички – на бълг. народ, на своите архитекти дори. Използваха лъжи и манипулации, за да ни свалят, но не можаха. ГЕРБ имаше пълен 4-годишен мандат“, заяви Николай Нанков. Той беше категоричен, че правителството прави сериозни кражби в енергетиката.

Тези негови думи предизвикаха присъстващите и те започнаха да викат „оставка“.

„Искам да честитя рождения ден на Делян Добрев и да му дам съвет повече да не ходи в „Панорама“ с Асен Василев. Два пъти му стигат, на третия път Василев няма да издържи“, каза още Нанков.

„ГЕРБ заяви, че ще е конструктивна опозиция. И ние сме – показвам грешките и решения. Самочувствието на управляващите ще ги доведе до обричане. Скараха се в всички – бизнеса, синдикати, транспорта, кому е нужно?“, коментираха от ГЕРБ.

„Цените трябва всеки ден да ни казват като прогнозата за времето.“, коментира Делян Добрев.

„Колегите говориха за едната година щастие, което ни донесе промяната.“, започна Десислава Атанасова.

Тя припомни, че вчера е била прекъсната в Народното събрание и не е могла да се изкаже, а година по-рано точно тези хора, са им викали статукво. Атанасова припомни, колко ремонти е направило правителството на ГЕРБ, а сега всичко е „нула“.

Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че цените на тока, газа, храните и всичко е в пъти по-скъпо от преди една година. Припомни ѝ, че кабинета е заложил 7 млрд. лева дълг само до актуализацията на бюджета.

Тя попита защо за една годна не са били доказани думите на вътрешния министър Рашков, който директно обвиняваше партията в кражби и подслушвания.

„Рашков пристиска политическия си опонент, като дори арестува лидера на най-големия си опонент“, припомни тя.

„Гответе се за фазата на истината.“, обяви Томислав Дончев. Той направи паралел за случващото се в държавата с шофирането:

„Сега сме в ситуация когато начело седи един човек, който не може да кара, но държи блажна пилешка кълка и не може да върти волана. Не може да управлява. По-лошото е, че тези, които са до него Нинова и Василев не му помагат, а се опитват и те да въртят.“

Десислава Трифонова беше категорична, че „промяната“ продължават да лъжат. Тя даде пример с подписания меморандум с „Gemcorp“.

„Продължават да ни лъжат, ще вземат цялата енергетика.“, категорична беше тя.

„Излъгаха и за проверките на ДАНС. До ден днешен нямаме резултат, а Кирил Петков се скри зад парламентарната си група, когато предложихме временна комисия. Всички депутати от управляващата коалиция не желаят прозрачност. Призоваваме да сте будни, да следите, защото това е най-голямата кражба в енергетиката“, призова тя.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране