23.01.2023 | 19:12
Донев към Нехамер: Държим на присъединяването към Шенген
"Това ще бъде един важен тласък за отношенията между България, Австрия и разбира се за целия ЕС"

Премиерът Гълъб Донев разговаря с австрийския канцлер Карл Нехамер в Министерския съвет. Двамата дадоха изявления след разговора. Донев посочи, че за България остава основен приоритет присъединяването към Шенген.

Гълъб Донев каза, че потвърждава, че за „България остава основен приоритет присъединяването към Шенгенското пространство и се надявам, че днешното ви посещение ще допринесе за това положително развитие по отношение на приоритета на България. Това ще бъде един важен тласък за отношенията между България, Австрия и разбира се за целия ЕС.“

В наш общ интерес е да решаваме проблемите с увеличения миграционен натиск към ЕС и да работим за укрепване на доверието и сигурността в Шенгенското пространство, каза още премиерът:

„България разглежда Република Австрия като традиционен икономически партньор, приема австрийския народ като приятелски и близък и се надяваме да разширяваме и укрепваме нашето сътрудничество не само в сферата на сигурността и Шенгенското пространство и в икономическата област, науката, културата, туризма и всички области от взаимен интерес за двете държави“.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране