01.06.2019 | 14:02
ДПС стана циганска партия, хората на Доган купили над 120 000 роми на евровота
В Кърджали партията на Ахмед Доган има 38 284 гласа, което е исторически минимум

ДПС стана циганска партия. Движението е купило над 120 000 гласа на роми на европейските избори, провели се на 26 май, показа проверка в сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Заради подредбата на евролистата, от която безцеремонно бяха изхвърлени представители на турското малцинство, ДПС получи много малко гласове от т.нар. си „бастиони“ – Кърджали, Разград, Силистра и Шумен. От окончателните резултати се вижда, че партията на Ахмед Доган е получила около 120 000 гласа основно от цигани, което е купен вот. Става въпрос за Северозападна България, областите Плевен, Пазарджик, Стара Загора, Велико Търново и София – област.

Организаторите на купуването на гласове са Делян Пеевски, Камен Костадинов, Йордан Цонев и др.

Най-гръмкият „пробив“ на ДПС е в Монтана, където има 21,84%, следва Видин с 16,11%. Други шокиращи резултати са в София-област, където ДПС има 14,49%, почти толкова са във Враца и в Плевен. Над 3% ДПС получава в Кюстендил и Перник, и дори в централния район на София – 24 МИР, вероятно заради кв. “Христо Ботев”.

В Кърджали партията на Ахмед Доган има 38 284 гласа, което е исторически минимум. Най-ниският резултат, който досега ДПС беше  постигало там бе 42 475 избиратели на предишните европейски избори.

Още по-лоши са резултатите на ДПС в другите им крепости – Разград и Търговище, където сега вземат с около една пета по-малко, отколкото при предишния си исторически минимум.

В Силистра ДПС винаги е имала 30-33 000 избиратели, а сега има само 12 000, тъй като хора като Филиз Хюзменова не бяха включени в листата. Избирателите на ДПС, както всички останали, гледат за кои хора трябва да гласуват. Присъствието на Делян Пеевски също е отдалечило избирателите. Анализатори прогнозират, че до 1-2 години циганските гласове ще започнат да надделяват в партията на почетния председател Ахмед Доган.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране