22.06.2022 | 14:46
Петков отряза Борисов за Северна Македония
Важно е Борисов да нареди на неговите 59 депутати да отидат на работа, каза Лена Бориславова

Правителството отказва предложението на Бойко Борисов първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединяване на Северна Македония към ЕС, като решението след това да поеме към Народното събрание, където бе обещано да получи подкрепата на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС. Това става ясно от коментар на началника на кабинета и говорител на правителството Лена Бориславова пред „Дневник“.

Тя каза, че премиерът Кирил Петков няма да отстъпи от вече многократно обявяваната формула за решението за Македония – да мине първо през парламентарната комисия по външна политика, след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа и след това през Министерския съвет.

„Важно е Борисов да нареди на неговите 59 депутати да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите по Плана за възстановяване и устойчивост“, коментира Бориславова пред по повод проваления по-рано днес кворум в Народното събрание.

По думите ѝ в дневния ред на парламента за сряда са били предвидени проектозакони, от чието приемане зависи тъкмо получаване на средства по Плана за възстановяване и устойчивост

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране