12.09.2020 | 18:16
Радев: Дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка
Честни избори, ново доверие, за да е ясно занапред как ще се работи, заяви президентът

Убеден съм, че управляващите трябва да работят така, че да се пълни чекмеджетата на гражданите, а не да пълнят своите собствени чекмеджета. Това каза днес в Трявна президентът Румен Радев.

„Сега искам тези от властта с пълните чекмеджета да поканят тези от площада долу с празните чекмеджета да водят диалог. Е, няма как да стане“, добави Радев, цитиран от БТА.

Държавният глава отбеляза, че дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка, с честни избори и с ново доверие, за да е ясно занапред как ще се работи.

Шестнадесетото издание на 4-дневните Славейкови празници, които са под патронажа на президента, тази година е под формата на Славейкова вечер, заради епидемичната обстановка в страната.

По-рано президентът Румен Радев присъства на закрита церемония в централата на Националната служба за охрана (НСО) по случай 141 години от нейното основаване.

В приветствието си към служителите и ръководството на НСО Румен Радев е заявил, че Службата е подложена на сериозни изпитания и на открити посегателства към целостта и същността й. „За тяхното преодоляване трябва ясно осъзнаване и ангажимент на политическата класа в посока на по-добра и адекватна на съвременните условия законова рамка, която да изчисти задачите, приоритетите, обхвата на действие, подчинеността и контрола върху НСО“, смята президентът, цитиран в съобщение на НСО.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране