23.02.2020 | 16:03
Ченалова към Борисов: Бъди мъж! Не се отказвай от детето си в Испания
Ако той не го направи, това означава, че приоритетите му са да спаси кожата си, заяви бившата съдийка

Една от участничките в скандалните записи „Янева гейт“, от които тръгна скандалът с „къщата в Барселона“, коментира разследването в Испания срещу българския премиер Бойко Борисов.

Румяна Ченалова официализира упорите слухове в политическите среди от последните дни, че след скандала в Барселона и проверките за пране на пари, той ще приложи любимия си номер – да прехвърли вината върху други, за да може отново да е „целият в бяло“. В случая това означава да остави любовницата си Борислава Йовчева и баща й да се оправят сами, и дори да се отрече, че е баща на детето й Ема. Този вариант за изход от невижданата криза около Борисов е твърде вероятен и ако се съди по унизителните и подигравателни коментари за нея на армията от платени, но некадърни глашатаи на ГЕРБ и премиера.

„Надявам се г-н Борисов, като един истински мъж, независимо дали той е политик или обущар, да не се отказва от любовта и от детето си. Така би постъпил всеки истински мъж. Ако той не го направи, това означава, че приоритетите му са да спаси кожата си. Тоест да останат скрити произходът на средствата, с които е платено за къщата, на парите, които са превеждани по сметката на тази дама. Личният живот си е негов, но в крайна сметка, начинът по който един човек получава парите си може да бъде и престъпен. Аз надявам и вярвам, че това все някого ще бъде установено“, заяви Ченалова в предаването на Сашо Диков по „Евроком“.

В края на 2015 г. бяха публикувани записи, в които се чуват гласовете на бившия председател на Софийския съд Владимира Янева и на друга магистратка, Румяна Ченалова. Съдия Янева беше тогава уволнена от българското правителство, като в записите тя се чува да коментира няколко случая на корупция, злоупотреба с власт и влиянието, което политиците оказват върху българското правосъдие. Споменава се и съществуването на „къща в Барселона“, която премиерът Борисов бил купил, за да инсталира „любовница“.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране