12.05.2019 | 2:10
Шуреят на Карадайъ продава къщи за гости, построени с европари
За трите имота Невредин Кючюк иска 165 000 евро

Шуреят на формалния председател на ДПС Мустафа Карадайъ продава три къщи за гости, построени с европари по Програмата за развитие на селските райони, пише МИГNews.

За три имота, намиращи се в местността „Подмолата“ край село Чала, Община Борино, братът на съпругата му Джеврие – Невредин Кючюк, иска 165 000 евро. Къщите се продават обзаведени, а снимките доказват, че те въобще не са били използвани по предназначение – приемане на гости срещу заплащане.

Обявата е публикувана преди няколко дни, след като избухна скандалът с къщите за гости и прокуратурата отново влезе в Държавен фонд „Земеделие“.

За изграждането на вилното селище, фирмата на Кючюк –  „Чала тур“ ЕООД, е взела 391 160 лв. от Държавен фонд „Земеделие“. Парите са отпуснати от неговата съселянка – Атидже Алиева – Вели, която въпреки че е от опозиционната ДПС, е зам.-шеф на Фонда в правителството на Бойко Борисов. В момента Алиева е на избираемо място в евролистата на движението и очевидно уредена на тази позиция от съселянина си Карадайъ.

Невредин Кючюк продава къщи с общ двор от 5 декара. Те са построени през 2015 г.

Справка на показа, че друга фирма на шурея на Карадайъ – „Виденица 2004“ ЕООД е прибрала почти 3,6 млн. лв.от 16 обществени поръчки.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране