24.08.2020 | 8:02
Баварската машина стъпи на европейския връх за шести път
Байерн срази ПСЖ на финала в Лисабон

За шести път в славната си история Байерн (Мюнхен) се окичи със званието първенец на Европа, след като тази вечер спечели Шампионската лига. Във финала на “Луж” в Лисабон германският колос надви Пари Сен Жермен с 1:0 след гол на Кингсли Коман в 59-ата минута. Така баварците завършват кампанията в този странен сезон с феноменалните 11 победи от 11 мача в турнира. Предишният триумф на Байерн в ШЛ беше преди седем години, а преди това клубът беше №1 още през 1974, 1975, 1976 и 2001 г.

По този начин мюнхенци се изравнят по титли с Ливърпул (6), като пред тях остават само Милан (7) и Реал Мадрид (13). Освен това Байерн регистрира требъл, след като дежурно взе златните медали в Бундеслигата и Купата на Германия.

В самия финал тимът на Ханзи Флик не беше толкова убедителен, колкото беше в предишните си двубои. Звездната селекция на ПСЖ имаше своите възможности за краен успех. Особено през първото полувреме французите доминираха при чистите положения, но Анхел Ди Мария, Неймар и Килиан Мбапе не успяха да преодолеят “железния” и в този мач Мануел Нойер. Мбапе и Неймар се превърнаха в големите разочарования, защото с нищо не оправдаха статута си на двама от тримата най-скъпи играчи в света.

Иначе Роберт Левандовски удари греда в средата на първото полувреме, а в неговия край германците поискаха дузпа за задържане на Коман от страна на Тило Кеерер. За наказателен удар през втората част настояваха и от ПСЖ, но арбитър пак беше на друго мнение.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране