09.09.2023 | 14:11
Божков: Животът ми е застрашен! Защитен свидетел съм по дело срещу Борисов, Горанов и Арнаудова (ВИДЕО)
Връщането ми няма общо със смяната на Гешев или убийството на Алексей Петров, заяви бизнесменът

Васил Божков даде пресконференция в дома си, където се намира под домашен арест. Той обяви, че е защитен свидетел по дело срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Божков отговаряше на въпроси във видео връзка, излъчвана във Фейсбук, заради “съображения за сигурност”, уточниха от пресцентъра на партията му “Българско лято”.

Бизнесменът заяви, че се е върнал доброволно в страната и че няма от какво да се притеснява, тъй като “не е извършил нищо незаконно”.

“Връщането ми няма общо със смяната на Гешев или убийството на Алексей Петров”, каза Божков. Той заяви, че от негово интервю през 2020 г. са почнали протестите срещу правителството на ГЕРБ, когато е казал, че държавата се “управлява от хунта”. По думите му преди това никой не е смеел да гъкне. “Борисов трябва да бъде изваден от политиката, за да има България някакво бъдеще”, заяви бизнесменът.

Божков каза, че вече няма амбиции да се занимава с бизнес, а с политика. Той обяви, че “Българско лято” няма да участва в местните избори през октомври. Той заяви, че се е прибрал в България, защото ситуацията в страната е сериозна и нещата трябва да се променят. “Тук има едно огромно мълчаливо мнозинство – 60%, които са промити от Борисов, че нищо не зависи от тях. Има едни 4%, които не подкрепят никого. Трябва да убедим тези хора, че трябва да се събудят”, каза той.

Силно застрашен съм от хора, които управляват страната в сянка, каза той и отказа да назове от кого конкретно.

За Петьо Петров – Еврото

Не го познавам и не знам колко е съпричастен към всичко, което се случи. Срещу мен беше оргазнизирана атака като военна операция, моите близки бяха подложени на репресия
арестуваха сина ми, адвоката ми, заплашваха всичките ми близки и познати. Просто репресията срещу мен беше изключително тежка.

(…) За Любена Петрова дали е била или не е била в ОАЕ не знам, но аз с нея не съм се срещал.

За Пеевски и ДПС

Делян Пеевски си е статуквото, ДПС са неизменна част от статуквото, а ние сме против статуквото и искаме това да се промени. Ако те и Борисов бъдат оставени извън политиката, ще е много добре.

Бизнесменът с 19 обвинения се върна в България на 25 август след близо 3 години престой в Обединените арабски емирства и бе задържан още на летището. Той остана в ареста до 5 септември, когато бе пуснат под домашен арест с електронна гривна. Решението на съда е по т.нар. хазартно дело, за което той бе задържан. Според съда определението на долната инстанция за задържането на Божков е непълноценно мотивирано и следва да се отмени.

https://www.facebook.com/VassilKrumovBojkov/videos/715003317110982

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране