20.12.2023 | 18:16
Божков: Не обжалвам, защото само така Борисов може да бъде обвинен, иначе ще бъде “изпран” (ВИДЕО)
"Винаги съм носил пари. Понякога подаръци: уиски, пури в жест на добра воля. Не е трябвало да давам тези пари. Това е чист рекет"

“Не обжалвам, защото смятам, че има достатъчно доказателства това дело да влезе в съда и Бойко Борисов да бъде обвинен. В противен случай, изпираме Бойко напълно. Така поне имаме някакъв шанс. Това каза в интервю за “Свободна Европа” Васил Божков.

“Винаги съм носил пари. Понякога подаръци: уиски, пури в жест на добра воля. Не е трябвало да давам тези пари. Това е чист рекет.”, подчерта той. И добави, че той не смята, че излиза престъпник, когато е плащал, защото не е имало към кого да подаде сигнал и да реагира обективно.

“Кои институции да сезирам, когато те са контролирани от върха на държавата – Борисов? Къде да се оплача? Не съм виновен за това, че съм плащал рекет”, смята бизнесменът.

“Може би Владислав Горанов е идвал 15 пъти в офиса, аз не съм ги броил, явно той ги е, но със сигурност беше често. Идваше с конкретна цел рекет: да поставя искания на по-висшестоящ от него. А това е единствено Борисов”, каза Божков.

“Давал съм пликове само на Севда, всички мои служители са взимали парите си по банков път”, коментира още той.

“Не съм имал нищо общо с Алексей Петров, Бог да го прости! Не мога да знам защо е бил убит. Виждали сме се само на “здравей” и “здрасти”, каза още Божков.

Гледайте интервюто!

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране