28.03.2023 | 21:49
Борисов: ПП са се сринали, водим ги с 12%! Искат подкрепата ни, но няма да стане
"Събраха се седем партии, за да ме победят и пак не са сигурни, че ще го направят"

Някой като ми дава оценка, имам за всеки град да разкажа. Две години празни обещания, но хората го знаят това. Те помнят и безводието, за депата за битови отпадъци, площади, музеи, зали, кметът публично ми благодари. За пречиствателни станции, околовръстни…Всичко това е сътворено от нас. Аз искам моите опоненти да излязат и да ми кажат какво са направили. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ямбол, където продължава предизборната му обиколка.

„Тракия е в безобразно състояние. Новите мантинели сега са едни червено-бели лентички, които вятърът развява и показва, че там трябва да има мантинели. Вие що не отидохте при министър Шишков и да го питате какво ще стане, ако на мястото на тази лентичка стане катастрофа, защото пътят, който е натоварен от ТИР-овете при жегите асфалтът не може да издържи. Но има 1,6 млн. за поддръжка, а нищо не е поправено. По мое време като намерите дупка, се редят трите телевизии и почвате да снимате наоколо. Кой ви уплаши, какво стана с вас, какво е това мълчание?“, обърна се той към медиите.

Той бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти.

„Събраха се седем партии, за да ме победят и пак не са сигурни, че ще го направят. На 15 места в Ямбол можем да отидем и да кажем, че това е благодарение на нашата експертиза, направено е. В горите ни няма животни, защото е изключително мръсно. От всеки храст изскачат мигранти. Знам за проблемите на всеки един град“, подчерта Борисов.

„Медиите на олигарха Прокопиев днес направиха интервю със странни въпроси с едно съгласие, че видите ли, ДБ и ПП и всички бомбени, независимо от резултата на изборите, ние трябвало да ги подкрепим, защото те са богоизбраните, на олигархията хората, на Nexo. И ние ще поискахме да имаме IT – специалист, както искат други партии. Искаме прозрачност. Да имаме специалист, когато наливат резултатите, за да видим за какво става въпрос. ПП са се сринали, ние ги водим с 12 процента. Предлагат да ги подкрепим, за да продължат да източват държавния бюджет в посока „Лукойл“ и Нефтохим – Бургас. Източиха ли ви по едно левче, сладко ли ви беше, хубаво ли ви беше, гласувайте пак за тях! Но ние няма как да подкрепим подобно нещо“, подчерта Борисов.

“Те са бити, победени са от ГЕРБ и победените искат победителите да ги подкрепим да правят безчинства. Стига толкова, не може повече, няма да го позволя“, зарече се лидерът на ГЕРБ. Борисов отново заяви, че без ГЕРБ стабилно управление няма как да има. 

„Тези хора имат идеологически проблеми с нас, имат поблеми с ДБ, с Христо Иванов. Нали чухте Иван Костов какво казва – не може тази инфлация, ако дефицитът е 7% – това е абсурд, трябва да стане 3%, но това значи рязане. Ако не направят 3%, нямало да гласува за тях”, цитира го Борисов.

„Няма ги парите в държавата нито за „Хемус“, нито за Русе. Пуснаха само самолета до Скопие. Показваха ги – Киро седи отпред, Асен зад него, отдолу Еконта. Министърът на транспорта дори не си сдаде поста, избяга директно от България. Не помните ли той какво направи с Пощите, на хората с пенсиите какво направи? И това ли не помните? Много е важно да си в правилната медия в правилното време. Днес ми е 29-и град от обиколката. Говоря си на хората. Това е по-важно от платените, сапунисани интервюта, които се провеждат“, подчерта Борисов и напомни за доклада на Държавния департамент на САЩ.

„Убеден съм, че ще ги победим и този път. Здравият разум ще надделее. Българите сме надживели много кризи, ще надживеем и ПП-тата“, завърши Бойко Борисов.

Българинът консумира най-скъпата храна и това се дължи на двете години безвластие. Няма политическа воля за контрол. Наблюдаваме две години срив в земеделието. Животновъдите намалиха масово добитъка си, за да могат да изхранят останалите си животни“. Това заяви бившият земеделски министър Десислава Танева по време на предизборната среща.

Тя се възмути от действията на бившия финансов министър Асен Василев и за неизнесеното зърно на производителите. „Идва нова реколта, а складовете са пълни. Асен Василев си позволи този административен произвол да не пусне корабите да напуснат пристанищата ни и сега производителите не могат да реализират продукцията си. Драстично падна цената на зърното и инфлацията в ЕС я спря. Такова цинично поведение не съм виждала наистина. Това, което ГЕРБ ни обвиняват, че нямаме лозунги и говорим истината. Но аз се питам – откъде имат Промяната тези пари за всеки за торбичка, за всеки в Сливен пред общината безплатно кафе. Пийте безплатно кафе, това е кампания за 1 млн. лв. Невероятна и най-скъпа рекламна кампания. Това е от нашите пари“, коментира бившият земеделски министър.

„И лъжат хората, че 10 години хората са яли домати с пестициди. Всеки домат е бил проверяван за пестициди. Лъжата им няма граници и продължават“, не скри възмущението си тя.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране