07.11.2023 | 12:15
Борисов си хапе з…..а от яд, но се прави на корав
Наглецът като прани гащи
Борисов прибягна да това, което практикува поне от 18 години: играе мръсно, но обвинява други в това. Този път рефренът е: „Вече имаме нова сглобка, нова коалиция – ПП-ДБ и ”Възраждане”. Играха срещу нас. На няколко места загубихме, но загубихме от коалиция. Това са партиите, които подкрепят Русия и Путин“.
Според него на втория тур ПП-ДБ и “Възраждане” навсякъде са играли против ГЕРБ, а в родната му Банкя “са платили пари да го бият” (На балотаж в Банкя бяха човекът на ГЕРБ Рангел Марков и Антон Бранков от “Възраждане”, б.а.)

“Понеже в Банкя се познаваме – ПП и “Възраждане”… аз бих се обърнал към Кирил и неговото лицемерие – дадох си гласа за Терзиев, накарах и партията да гласува за него, и в същото време платиха пари да ме бият в “Банкя”. ПП и “Възраждане” играха срещу нас, а Петков иска да си говорим в сряда, четвъртък и петък за данъчни закони и какво ли не. Лицемерие. Затова е ниска избирателната активност, защото хората вече не понасят лицемерие. Има прекрасна коалиция в момента между ПП и “Възраждане”, ДБ. И това ще бъде лично от мен огласено. Вече съм го направил пред всички наши западни партньори. Или се прави правителство или коалиция като хората или подобни шарлатански сглобки”, добави лидерът на ГЕРБ.

Изявлението той направи в Пловдив, където кандидатът на ГЕРБ спечели балотажа. Но и под тепетата Борисов щеше да изпие горчивата чаша, ако ПП-ДБ бяха номинирали Манол Пейков, без да се обижда Ивайло Старибратов.

Истината е, че на местните избори започна видимият залез на Борисов и ГЕРБ. Което го изважда от равновесие и си хапе задника от яд. Защото саюмо в столицата той загуби 19 районни кметства и вече не може, заедно с Гешев, да вкарват в затвора неудобните кметове (както стана с кметиците на “Младост” Иванчева и Петрова, б.а.)

Не знам дали Борисов е наясно какво точно означава лицемерие, но успешно се представя в областта на дебилизма.

Той е бесен за гласуването в Банкя, но мълчи, че в София 46% от гербаджии са подкрепили Ваня Григорова на втория тур. Кандидатурата на Григорова е издигната от три комунистически партии, Левицата и БСП, което нарежда Борисов в “червените” редици, откъдето се е пръкнал той – първо за ъндърграунда, след това за МВР и политиката.

Ако ПП-ДБ, които искат разследване и съд за строителството на Руски/Турски поток са партии на Путин и Русия, каква партия тогава е ГЕРБ и нейният вожд, които построиха въпросния газопровод и дадоха картбланш на Кремъл да нападне Украйна? Борисов ходеше на килимчето в Москва да рапортува на руския президент с какви темпове строи „потока“, който струва на българските данъкоплатци 3 млрд лева. Пак Борисов докара руски и беларуски строители на газопровода, а охраната бе поета от въоръжени бойци от ЧВК „Вагнер“, за което отново Борисов е дал съгласие да са на наша територия.

В последното активно мероприятие, спретнато от ДАНС срещу машините за гласуване, ГЕРБ се нареди до „Възраждане“, ИТН и ДПС, но Борисов явно помни, колкото любимите си карачанки – до 2 минути.

Колкото до кметските избори в Банкя, ако лидерът на ГЕРБ бе направил нещо свястно за своите съграждани, нямаше да има проблеми с балотажа, при това с човек на Костадин Костадинов. Освен това Костадинов и „Възраждане“ нападат брутално непрекъснато ПП-ДБ, но никога ГЕРБ и Борисов – защо?

Разбира се лидерите на ПП-ДБ с беззъбото си поведение сами провокират Борисов да си позволява всякакви експерименти с тях – от тупане по рамото до гавра.

Колкото й да се стремят да прилагат теорията на компромиса на Макс Вебер, ПП-ДБ е редно от време на време да слагат Борисов на мястото му. Аргументи, доказателства и поводи – колкото искат. Защото да търпят непрекъснато слабостите и наглостите на Борисов ги превръща в жертви, поразени от Стокхолмски синдром.

Наглецът е човек, който пренебрегва социалните граници и личните граници на другите хора, за да се възползва от тях. За лична облага.

Той постоянно се опитва да манипулира другите. Наглостта е занаят и арогантните хора го учат през целия си живот. Основният инструмент е натиск и психологическа манипулация.

Наглецът не приема никаква критика. Най-често нахалните хора са социопати и трудно контактуват искрено другите. За нахалника другите хора са инструменти и тяхната критика не означава нищо за него. Държи се с тях покровителствено и приятелски в дадени моменти, за да ги употреби по-лесно.

В учебниците е описано как да се справяме с наглите типове, но най-ефективни са два способа: разобличаване и иронизиране.

На Борисов трябва да се напомня непрекъснато, че през 2020 г. над 70 на сто от българите искаха неговата оставка. Искаха и затвор за деянията му. Нищо не се е променило оттогава.

А на ПП-ДП той трябва да целува ръцете, защото го приеха в омразната му сглобка и той се вее като прани гащи на простора на политиката, вместо… Което може би е тяхна голяма грешка.

Емил Азар/”Фрог нюз”

П.П. Не вярно, че без ПП-ДБ Борисов щял да направи кабинет с ДПС, “Възраждане” и ИТН. Нямаше, защото този път протестите щяха буквално да го изринат на политическото бунище.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране