19.08.2021 | 16:32
БФС и Боби Михайлов отрязаха Бербатов за извънреден конгрес
35 от клубовете в подписката му били фалшиви

Желанието на Димитър Бербатов и неговият екип за извънреден конгрес на БФС през септември не беше уважен. Оказа се, че 35 от събраните 191 подписа са нередовни, обявиха от Изпълкома след редовно заседание днес.

Настоящият президент на БФС Борислав Михайлов насрочи дата 18 март 2022 година за провеждане на конгрес.

“Действително фактите са тези – от 191 футболни клубове, всички редовни членове, 35 клуба не са в съответствие със закона и устава”, обяви изпълнителният директор Борислав Попов.

“Остават 156 клуба, които са подписали това искане и не е на лице необходимия минимум за свикване на конгрес по този текст”, подчерта той.

На свой ред Михайлов призна, че са разгледани желанията на две страни – от една страна тези на 330 клуба, които държат за редовен конгрес догодина, както и тези, желащи това да се случи през тази есен.

“Преди 2 месеца имаше желание на други 330 клуба да има редовен конгрес. По повод и двете искания и времето, в което инициативният комитет иска това да се случи в рамките на 1 месец след днес, и това, че подписката не е достатъчна, изпълнителния комитет реши на 18 март 2022 година да има редовен конгрес. Доколкото чувам ще има други кандидати и членове на Изпълкома. Когато дойдох за пръв път за времето, в което бях в оставка, обявих, че идвам, за да си довърша мандата. Този мандат не е самоцел, а законово право. Записано е в Устава, че мандатът е 4-годишен и има няколко хипотези, при които може да прекратяван. Когато вече всичко е организирано ще кажа дали аз ще се кандидатирам”, коментира Борислав Михайлов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране