29.11.2023 | 18:08
Ваня Григорова: ПП-ДБ да не чакат подкрепа от Путин
"Властта в София трябва да се раздели"

Имаме различно виждане за начина на управление. Това каза в предаването “Лице в лице” по БТВ общинският съветник от местна коалиция “БСП за България” Ваня Григорова в отговор на въпрос защо социалистите не подкрепят кандидатурата на Борис Бонев от “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”) за председател на Столичния общински съвет.

Разговорът с “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”) беше основно за приоритетите на нашата група и на тяхната група. Аз чух, че и те, като нас, искат да се върнат комуналните услуги в общински ръце. При бедственото положение със снега въпреки критиките няма нито една наложена санкция и забележка към общинската фирма “Софекострой”. Очевидно общинското дружеството е това, което се справили с работата, а частните не са справили, заяви Григорова.

Интересът на обществото трябва да бъде защитен. Ако договорите с частните фирми са за 5 г. напред – затова има юристи, които може да се намесят, не може да живеем със същите проблеми, моделът трябва да бъде променен. Това е управлението на добрия стопанин – трябва да имаш собственост, която да управляваш, а не да преотстъпваш правото да управляваш, добави тя.

Попитана как може да се разреши казусът с избор на председател на СОС, Ваня Григорова посочи: “Според мен трябва по някакъв начин да се раздели властта. Имаме вече монопол на национално и местно равнище и сега неистов стремеж да се оглави СОС от неговия председател в лицето на Борис Бонев. Очевидно е че при този фрагментиран СОС, ниска избирателна активност и много труден избор за кмет на София ролите трябва да бъдат разпределени справедливо. В момента имаме кандидат и утре тя (Диана Тонова – б.ред.) ще бъде нашият кандидат. До момента не сме обсъждали смяна нито на нашия, нито на техния кандидат”.

По време на предизборната кампания от ПП-ДБ ме определяха като многоглавата ламя, като проводника на Путин, а сега чакат Путин да ги подкрепи. Не трябва да чакат Путин да ги подкрепи. Това би било честно и спрямо техните избиратели, подчерта Григорова.

По думите ѝ изборът на председател на СОС едва ли ще се случи утре, но задължително трябва да се случи, за да може Общинският съвет да започне работа.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране