18.09.2020 | 16:44
ВИДЕО: Краси Георгиев с поредно предизвикателство – 27,5 часа ще тегли пикап
Стартът е на 26 септември в 10 часа, мястото - стадион "Раковски"

“27.5 часа – здрав дух, здраво тяло” с ултрамаратонецът и посланик на Европейска седмица на спорта #BeActive Краси Георгиев.

Популярният атлет ще се впусне в поредното си предизвикателство на стадион “Раковски” в столицата и в рамките на 27,5 часа ще тегли пикап, а всеки който иска ще може да се включи и да изпита себе си, като направи същото на същото трасе. Събитието ще стартира в 10:00 часа на 26 септември (събота). То е част от програмата на Европейска седмица на спорта 2020 и е с благотворителна цел в подкрепа на фондация „Кожа – платформа за психично здраве“, а входът е свободен.

По време на цялото събитие, всеки присъстващ ще има възможността да се включи напълно безплатно в отворените тренировки на множеството видове спорт, които ще се провеждат паралелно.

Заповядайте и се възползвайте от възможността да се запознаете с много изявени треньори, спортисти и активни личности, с които да обмените опит, знания и най-важното да бъдете активни.

#BeActive European Week of Sport 23-30 September

https://www.facebook.com/beactive.bg/videos/331284484957703/UzpfSTU1MTc3NDI1NzoxMDE1OTA3NTU0NjU3OTI1OA/

https://www.facebook.com/KrasseUltrarun/photos/a.1225539954205047/3485216298237390/?type=3&theater

https://www.facebook.com/KrasseUltrarun/photos/a.1217822501643459/3485355664890120/?type=1&theater

 

Европейска седмица на спорта

23-30 септември 2020 г.

Инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на Европейския съюз

Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, което изпълнява проект за организацията на събитието на национално ниво, съфинансиран по Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз

През 2020 г. за шести пореден път в България ще бъде отбелязана Европейската седмица на спорта с различни спортни събития и прояви под мотото „Бъди активен всеки ден, всеки, навсякъде спортува“.  Тази година, в периода 23-30 септември 2020 г., в гр. София и други градове на страната, Министерството на младежта и спорта организира различни спортни инициативи и събития за насърчаване на активното спортуване, подобряване на физическата активност на населението и популяризиране на здравословното хранене. В програмата на Седмицата ще бъдат включени разнообразни прояви със спортна насоченост с участието на популярни личности и изявени български спортисти. Организирането на всички събития от Европейската седмица на спорта ще бъде съобразено с изискванията и разпоредбите на Министерството на здравеопазването и препоръките на Европейската комисия за провеждане на публични прояви в условията на променяща се епидемиологична обстановка в резултат на разпространението на COVID-19.

Програма на Европейската седмица на спорта

  • 23 септември, 18.30 ч. – Официално откриване в Княжевската градина на Европейската седмица на спорта в партньорство с Urban Fest. Фокусът на програмата ще бъдат спортове, които могат да се практикуват на открито в градска среда.
  • 24-25 септември, 11.00 – 19.00 ч. – #BeActive Спортен панаир в зала „Асикс Арена“. В дните на панаира спортни федерации и клубове ще представят дейността си по атрактивен начин чрез спортни игри и демонстрации. Спортният панаир се провежда за втора поредна година и има за цел да предизвика интереса на децата към спорта, като на място им се предоставя възможност да наблюдават и участват в спортни игри.
  • 14-28 септември – Изложба на открито пред Националния дворец на културата за представяне на Европейската седмица на спорта в България.
  • 26 септември, 15.00 – 21.30 ч. – #BeActive Спортно селище, включително бягане със скоростно изкачване на стълбите на НДК, изкачване на фасадата на НДК, спортно ориентиране, скейтборд, летене с балон и #BeActiveNight в пространствата пред Националния дворец на културата. В спортното селище федерации и клубове ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Нощта на спорта ще продължи с програма на сцена с участието на посланиците на Европейската седмица на спорта, спортисти и музикална програма.
  • 26 септември –00 ч. – 27 септември- 14.00 ч. – Ултрамаратонецът и посланик на Европейска седмица на спорта #BeActive Краси Георгиев ще се впусне в поредното си предизвикателство. На стадион Раковски в столицата в рамките на 27,5 часа той ще тегли пикап, а всеки който иска ще може да се включи и да изпита себе си, като направи същото на трасе. Събитието е част от програмата на Европейска седмица на спорта 2020. То е с благотворителна цел в подкрепа на фондация „Кожа – платформа за психично здраве“.
  • 27 септември, 11.00 – 13.00 ч. – #BeActive Спорт на открито с изявени спортисти. Посланици на Европейската седмица на спорта настоящи и от изминалите години ще проведат тренировка или подходящи спортни занимания с деца и младежи на открито.
  • 28 септември – Ден на отворените врати във фитнес центровете в София и страната. Инициативата се реализира в партньорство с компания „Benefit Systems“, управляваща програмата MultiSport.
  • 30 септември – #BeActive School, Спортен ден в училище и сутрешна тренировка с посланици на спорта.

 Европейската седмица на спорта се реализира в партньорство с :

Министерството на образованието

Столична община

Фондация „София – европейска столица на спорта“

Компания „Benefit Systems“

Български червен кръст

Национална спортна академия „Васил Левски“

Държавна агенция за закрила на детето

Национален център по обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването

„Метрополитен“ ЕАД

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране