30.04.2022 | 14:17
Ген. Атанасов за Митрофанова: Отдавна трябваше да й бием дузпата! (ВИДЕО)
"Убеден съм, че БСП ще остане в коалицията и след решението за военна помощ за Украйна"

Това, което видяхме, не е за разказване. В Бородянка една улича 500 метра – всики къщи са избушени и опожарени и се питам – защо е трябвало, какви хора са живели там – обикновени хора! Тези хора няма къде да се върнат. И аз се питам защо е всичко това в 21 век? Какво иска Путин да постигне с това. Оставам с впечатление, че тук има някаква злоба, че украинците са тръгнали към западния свят, към модерния свят и ЕС. Това коментира Атанас Атанасов от ДБ в ефира на БНТ.

“Митрофанова – що не отидохте в Луганск и Донецк. На г-жа Митрофанова, на която отдавна трябваше да й бием дузпата, ще й кажа – отидохме в Киев, а не в Москва, защото можем да направим елементарната разлика кой е аргесорът и кой е жертвата. А вие си стойте в Азия!”, каза още Атанасов.

“А тези 100 руски дипломати, които България би могла да изгони?! Кирил Петков е видял нещо, което го говоря от 256 години. Дипломатическият състав на РФ в България, защото имат консулства и в големите градове, като численост е по-голям от сбора на дипломатите на Великобритания, Германия и Франция заедно. С които ние сме в един съюз. Тези половината са ГРУ-зчици тук – Главното разузнавателно управление на армията, най-силното разузнавателно звено на бившия СССР”, допълни той.

“По Виенската конвенция се препоръчва принципа на реципрочност – колкото имаме ние, толкова да имат и те. Ами ние имаме 20 в Москва, те 120 – ами трябва да се разредят. И най-добре българското контраразузнаване знае кои са служителите на руското разузнаване – да вадят списъците и – чемодан, вокзал, Москва”, допълни той.

“Разговорите в Киев не бяха само за войната – говорихме за икономика и енергетика. Тази война трябва да свърши в един момент и да се сложи чертата, не знам кога ще се случи, но в крайна сметка животът е пред нас и трябва да се мисли за бъдещето. Зеленски предлага на българското правителство да се превърне в специфичен хъб на търговия с техни стоки – на електричество и зърно. Те имат складирани големи количества зърно, които още другата седмица ще тръгнат към Варна, откъдето ще се разпределят по света. Вероятно искат продукция, която да продават, за да събират финансови средства”, коментира той.

“Радвам се, че това, което ние от ДБ първи предложихме с декларация от парламентарната трибуна, че трябва да подкрепим Украйна с военна помощ, другата седмица ще се случи. Убеден съм, ще въпреки това ще останем четворна коалиция. Българското НС ще вземе решение за подкрепа на Украйна с военно-теническа помощ и това е. Няколко пъти се говори по тази тема. Има неразбиране. Зеленски е казал – Ние сме благодарни на това, че българското правителство не се меси в търговските отношения на вашите производители на специална продукция. Разбирате ли за какво става въпрос? Ние имаме промишленост, която произвежда военни изделия, които в момента са необходими на Украйна. Ние ги произвеждаме и те си заминават – било през полски посредници, било през други”, каза Атанасов.

“Как така се случва, че на един самолет се товари специална продукция и тези снимки тръгват по медиите? Някой отвътре, вместо да си изпълнява служебните задължения, се занимава с това да изнася информация. Това върви през пропагандната машина на бойкоборисовата държава. Най-големият лицемер от всичките е Борисов, който толкова време се подмазваше на Путин”, каза той.

Цялото интервю!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране