15.09.2020 | 11:50
Гришо победи италианец на старта в Рим
Димитров елиминира Джанлука Магер

Григор Димитров започна с победа участието си на Мастърс 1000 турнира в Рим. На централния корт във Вечния град Димитров се наложи с 2:0 сета над представителя на домакините Джанлука Магер, в отделните части 7:5, 6:1. Това беше първи официален двубой на Димитров на клей от повече от година. Във втория кръг българинът ще срещне победителя от дуела Йошихито Нишиока (Япония) – Миомир Кечманович (Сърбия), които играят във вторник.

Първият сет на срещата беше изключително равностоен и предостави сериозна битка. Григор Димитров започна по-уверено и първи проби за преднина 3:1 гейма, но веднага след това допусна лек спад и позволи на Магер да навакса изоставането си и да изравни за 3:3. Посрещайки при 6:5 Димитров стигна до сетбол, който реализира след печеливш ретур от бекхенд по правата – 7:5 за българина след 44 минути игра.

Силната серия от края на първата част се пренесе и в началото на втората. Димитров отново направи ранен пробив и поведе с 3:0 гейма. Последва нов пробив, а до края на срещата Магер нямаше аргументи да се противопостави на поставения под №15 в схемата българин.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране