02.10.2020 | 15:12
Жребият на ЦСКА и Лудогорец: Тотнъм и Рома гостуват в България
"Армейците" се паднаха още с Клуж и Йънг Бойс

Два емблематични футболни отбора ще гостуват в България в груповата фаза на Лига Европа. Английският “Тотнъм” ще играе в Разград срещу “Лудогорец”, а италианският “Рома” ще се изправи в столицата срещу ЦСКА.

Това отреди тегленият днес жребий за груповата фаза на втория по значимост европейски клубен турнир. Церемонията се проведе в централата на УЕФА в Нион (Швейц), а участващите 48 отбора бяха разпределени от бившия бранител на “Наполи”, “Ювентус” и националния отбор на Италия Чиро Ферара в присъствието на зам.-генералния секретар на континенталната федерация Джорджо Маркети и директора на клубните турнири Михаел Хезелшверт.

Шампионът “Лудогорец” попадна в група J, където освен “Тотнъм” съперници ще му бъдат австрийският ЛАСК (Линц) и белгийският “Антверпен”. Британският тим вече гостува у нас този сезон, като в предварителните кръгове елиминира “Локомотив” (Пд) с 2:1 в парка Лаута.

Жребият беше благосклонен и към вицешампиона ЦСКА, който беше разпределен в група А заедно с “Рома”, швейцарския “Йънг Бойс” и румънския “Клуж”. И двата български отбора се разминаха с далеч по-тежки съперници, сред които бяха “Арсенал”, “Милан”, “Рейнджърс”, “Бенфика”.

Въпреки това пом.-треньорът на “Лудогорец” Станислав Генчев определи жребия като тежък: “Доста тежък жребий за нашия отбор. Всички отбори са много добри. Ние не сме си правили илюзии, че ще бъде лесно. Доказали сме, че можем да играем добре в Европа, и се надявам да преодолеем груповата фаза. Футболът затова е толкова интересен, защото резултатите не се знаят предварително.”

Това ще е първият случай от точно 10 години, в който България ще бъде представена с два тима в групите на Лига Европа. За последен път това се случи през сезон 2010/2011 г., когато в същинската надпревара участваха “Левски” и ЦСКА.

В тазгодишния турнир ще има българско присъствие и в още една от групите – H. В нея “Спарта” (Прага) с 19-годишния халф Мартин Минчев в състава си ще се изправи срещу “Селтик”, “Милан” и “Лил”.

ЖРЕБИЯТ:

Група А: “Рома”, “Йънг Бойс”, “Клуж”, “ЦСКА-София”

Група B: “Арсенал”, “Рапид” (Виена), “Молде”, “Дъндолк”

Група C: “Байер” (Леверкузен), “Славия” (Прага), “Апоел” (Беер Шева), “Ница”

Група D: “Бенфика”, “Стандард” (Лиеж), “Рейнджърс”, “Лех” (Познан)

Група E: ПСВ “Айндховен”, ПАОК, “Гранада”, “Омония” (Никозия)

Група F: “Наполи”, “Реал Сосиедад”, АЗ “Алкмар”, “Риека”

Група G: “Брага”, “Лестър”, AEK, “Зоря” (Луганск)

Група H: “Селтик”, “Спарта” (Прага), “Милан”, “Лил”

Група I: “Виляреал”, “Карабах”, “Макаби” (Тел Авив), “Сивасспор”

Група J: “Тотнъм”, “Лудогорец”, ЛАСК (Линц), “Антверпен”

Група K: ЦСКА (Москва), “Динамо” (Загреб), “Фейенорд”, “Волфсберг”

Група L: “Гент”, “Цървена звезда”, “Хофенхайм”, “Слован” (Либерец)

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране