29.09.2020 | 17:44
Карадайъ: Нереализирани политици опитват да се доказват на гърба на ДПС
ДПС излезе с декларация по повод атаката на централата от протестиращи

Нереализирани политици или кандидат-политици се опитват да ползват ДПС като трамплин за властовите си амбиции. Това се казва в декларация на ДПС, представена пред медиите от председателя на партията Мустафа Карадайъ, по повод атаката на централата на партията.

Той подчерта, че е трудно е да се приеме за нормална ситуация, при която протестиращи в името на законноста и демокрацията си позволяват да поругават национални символи, като герба и трибагреника. В декларацията се казва още, че анти ДПС кампаниите, обикновено означават опит за акумулиране на енергия

“Нашите структури остро критикуват подобни действия. Още през 1991 г. ние от ДПС определихме приоритетите на България – НАТО и ЕС. Това днес формално е факт. Преди 11 години ДПС предупреди – най-лошото е мутризацията на политиката. От 4 години ДПС последователно иска оставката на това правителство. Организаторите на протеста, които до вчера бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ, днес се сетиха и направиха голямо откритие. Протест пред централата на опозицията с поругаване на националните символи.”

Карадайъ посочи, че изходът от политическата криза изисква диалог, а за да се получи този диалог, те са предложили техните виждания и към днешна дата те още са актуални.

Карадайъ отбеляза, че през изминалата седмица ДПС са участвали в десет частични избора и са спечелили седем кметски места на първи тур.

Председателят на ДПС иронично отбеляза: “Бих искал да поздравя ГЕРБ за изборите в Карагеоргиево. Всички ние видяхме в деня за размисъл председателят на ГЕРБ, който в същото време е и премиер, с държавния ресурс да е част от колективното мислене. Имаше един призив – „Утре да ги бием“, но за съжаление ние го видяхме в буквалния му смисъл.”

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране