18.09.2020 | 13:00
Локомотив остана на крачка от чудото срещу Тотнъм на Моуриньо
"Смърфовете" поведоха, но лондончани спечелиха в Пловдив

Локомотив (Пловдив) беше на няколко минути от отстраняването на Тотнъм на Жозе Мауриньо на “Лаута”. Възпитаниците на Бруно Акрапович демонстрираха страхотен отборен дух и изиграха изключително достоен двубой с “шпорите”, който загубиха с 1:2.
“Черно-белите” откриха чрез Георги Минчев, но два червени картона и дузпа попречиха на локомотивци да стигнах до третия предварителен кръг на Лига Европа.

В 10-та минута Стивън Бергвайн нацели напречната греда на Луков след изстрел от дистанция. В ответната атака Аралица пробва топовен шут над вратата на Уго Лорис. В 27-та минута Хари Кейн стреля встрани от вратата на Локомотив. В края на полувремето Бирсент Карагарен бе изведен на добра позиция, но прати топката над целта.

В 70-та минута Локомотив поведе в резултата! Центриране от корнер на Салинас бе отклонено на втора греда от Димитър Илиев, където Георги Минчев засече за 1:0! В 76-та минута, при разбъркване в наказателното поле на Локомотив, Бен Дейвис стреля с глава, а Диниш Алмейда изчисти от голлинията с ръка. Съдията показа директен червен картон на португалеца и отсъди дузпа за Тотнъм, а преди нея Бирсент Карагарен получи втори жълт картон и остави Локомотив с 9 души на терена.

Зад бялата точка застана Хари Кейн, който бе точен за 1:1. В 84-та минута Тотнъм стигна до пълен обрат. Скоростна атака на “шпорите” завърши с гол на Ндомбеле за 1:2.

Локомотив отпадна от турнира Лига Европа с гордо вдигната глава и достойно представяне, което бе видяно по телевизионните екрани по цял свят!

ЛОКОМОТИВ – ТОТНЪМ 1:2
1:0 Георги Минчев (70)
1:1 Хари Кейн (78)
1:2 Танги Ндомбеле (84)

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Милош Петрович, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Бирсент Карагарен, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Лукас Салинас, Анте Аралица, Димитър Илиев

Тотнъм: Лорис, Дейвис, Дайър, Санчес, Дохърти, Хойберг, Сисоко, Сон, Ло Селсо, Бергвайн, Кейн.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране