02.09.2022 | 7:58
Лудогорец разплака Левски след дузпи
"Орлите" спечелиха Суперкупата

Лудогорец спечели за шести път в историята си Суперкупата на България по футбол. В мача с носителя на националния трофей Левски, съставът на Анте Шимунджа победи с 6:5 след изпълнение на дузпи. В редовното време двата тима завършиха при резултат 2:2.

„Сините“ откриха резултата на Националния стадион „Васил Левски“ в 41-ата минута, когато Жереми Петрис изведе Роналдо по десния фланг, бразилецът напредна към наказателното поле на „орлите“ и подаде към Георги Миланов. Футболист №1 на България отправи мощен удар от дъгата на пеналтерията, като топката влетя неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Серджио Падт.

Преди това гол на Илиян Стефанов в 14-ата минута, бе отменен заради засада, а удар на Роналдо в 25-ата минута се отби в гредата, след рикошет в крака на Антон Недялков.

Шампионите възстановиха равенството в 69-ата минута. Рик Джонатан прати топката по левия фланг на нападението, където Антон Недялков овладя, напредна и пусна остро подаване в наказателното поле на Левски, където Кирил Десподов се разписа в мрежата зад стража Пламен Андреев с удар с външната част на ходилото.

Лудогорец направи пълен обрат в 73-ата минута, след като получи правото да изпълни дузпа за нарушение на вратаря на „сините“ Андреев срещу Рик Джонатан в пеналтерията на столичани. Зад топката застана голмайсторът Десподов, който реализира второто си попадение в срещата.

Съставът на Станимир Стоилов стигна до изравняване дълбоко в добавеното време на срещата, след разбъркване в наказателното поле на разградчани най-съобразителен се оказа Келиан ван дер Каап, с гола си отреди изхода на срещата да се реши след изпълнение на дузпи.

При изпълнението на 11-метровите наказателни удари футболистите на Лудогорец се оказаха с по-здрави нерви, тъй като само Рик Джонатан пропусна да се разпише, а от състава на Левски това сториха Марин Петков и Асен Митков. Така срещата завърши с общ резултат 6:5 в полза на “орлите”.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране