05.09.2021 | 23:12
Националите биха Литва с кански мъки
Ивайло Чочев вкара победното попадение

Българският национален отбор записа първа победа в официален мач от почти две години и в същото време увеличи серията си без загуба в световните квалификации на три последователни срещи. Селекцията на Ясен Петров надделя над коравия отбор на Литва с 1:0 на Националния стадион “Васил Левски” и затвърди положителните впечатления от израстването в последните няколко месеца. Три дни след ремито 1:1 на терена на новия европейски шампион Италия нашите изнесоха нападателна и агресивна продукция, като в крайна сметка достигнаха до успеха с попадение на резервата Ивайло Чочев в заключителните минути.

Георги Георгиев запази титулярното си място след превъзходния двубой във Флоренция, а пред него действаха Иван Турицов, Валентин Антов, Петко Христов и Антон Недялков. В центъра на терена действаха капитанът Георги Костадинов, Кристиян Малинов и завърналият се след тежка контузия Тодор Неделев; Георги Йомов и Кирил Десподов атакуваха по крилата, а в нападение започна Атанас Илиев. Офанзивната тактика и устремното начало на “лъвовете” обаче бяха неутрализирани от защитата на литовците, като на няколко нападателите ни излизаха на добри позиции, но не съумяха да уцелят вратата на съперника.

След почивката селекционерът Петров направи няколко смени с цел освежаване на играта, като една от тях – Ивайло Чочев – се оказа златният жокер за нашия отбор. В 82-ата минута полузащитникът майсторски насочи топката с глава в мрежата след центриране на Десподов от свободен удар и най-сетне сломи съпротивата на гостите. До края на двубоя нашите задържаха инициативата и се поздравиха с дългоочакван успех, с който събраха пет точки от досегашните си срещи.

В сряда oт 19:30 часа “лъвовете” посрещат Грузия в приятелска среща на “Васил Левски”.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране