19.09.2022 | 11:32
Петков и Василев разкриха една от най-порочните схеми при управлението на ГЕРБ (ВИДЕО)
"Гешев опъва чадър над ГЕРБ и Борисов и затова Борисов беше освободен след 24 часа"

В този сигнал става дума за милиони евросредства и техният одит как са се разпределяли еврофондовете през годините на ГЕРБ и как одитът е бил извършван. Главното действащо лице се нарича Добринка Михайлова. Това заяви пред журналисти съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

,,Спомняте си, че арестувахме Борисов за 24 часа по сигнал за 60 млн. корупция. Но тогава проблемът зависеше само от българската прокуратура. Знаете, че Гешев опъва чадър над ГЕРБ и Борисов и затова Борисов беше освободен след 24 часа”, допълни Петков.

Този сигнал е свързан само с евросредства, което означава, че работеща антикорупционна комисия, заедно с европрокурори, могат да доведат до реални присъди и повдигнати обвинения. Защото злоупотребите са свързани с евросредства, които са се раздавали през годините на ГЕРБ по начин, по който и самата Европейска комисия оценява, че има огромен риск за злоупотреби, допълни Петков.

,,Още по време на служебното правителство до нас стигна сигнал, че над 500 договора за юридически услуги от МРРБ през годините са били неправомерно възложени, тъй като министерството няма право да ползва външни юридически кантори. Но те не само че са били възлагани, дори са били сертифицирани от дирекция в Министерството на финансите, но не са били одитирани – над 500 договора през годините. Говорим за над 5 млн. евро. Само над 50 договора има кантората на г-н Менков”, коментира от своя страна и бившият финансов министър Асен Василев.

Той заяви, че сигналът вече е подаден към европейската прокуратура и добави, че това не е било изолиран случай.

https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/videos/820073612333697

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране