19.03.2023 | 12:10
Путин: Нормалните хора не минират болници
Руският президент посети командния пункт на специалната военна операция в Ростов на Дон

Руският президент Владимир Путин посети командния пункт на специалната военна операция в Ростов на Дон. На входа го посрещна началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов.

Путин проведе съвещание в командния пункт и изслуша доклади на Герасимов и други военни ръководители, съобщава ТАСС.

Владимир Путин, коментирайки действията на въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които минираха болнични заведения в Мариупол, каза, че „нормалните хора не правят така“.

Руският президент посети града, придружен от вицепремиера Марат Хуснулин, и инспектира, наред с други неща, новите жилищни райони. Хуснулин каза, че е посетил болницата веднага след освобождаването на града и е видял със собствените си очи как „всички медицински изделия и оборудване – всичко е минирано“. „Нормалните хора не правят така“, коментира Путин.

В момента се извършва мащабна работа по възстановяването на града. Представяйки новите квартали на Путин, Марат Хуснулин обърна внимание, че апартаментите се отдават под наем до ключ, в тях вече живеят хора, развива се цялата социална инфраструктура, строят се и се ремонтират пътища.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране