01.09.2021 | 7:31
ПФК Левски дължи 800 хиляди лева на футболисти и персонал (ВИДЕО)
Венцислав Димитров е представителят на Palms Bet, който е новият член в Надзорния съвет на клуба

Проведе се годишното Общо събрание на акционерите в „ПФК Левски“. ОСА бе открито от изпълнителния директор на клуба Константин Баждеков, като на него се явиха десетки притежатели на акции на „сините“, между които и бившия президент на клуба – Тодор Батков.

На Общото събрание 96,5 от акциите бяха на „Герена“ чрез приносителите им и то бе обявено за законно.

Венцислав Димитров е новият член в Надзорния съвет на „ПФК Левски“. Той е представител на Palms Bet, а в НС остават досегашните членове Наско Сираков, Константин Папазов и Петър Ганев.

Венцислав Димитров е роден през 1974г. В Русе. Завършва Математическата гимназия в родния си град. Има магистърска степен по финанси от Университета за национално и световно стопанство в София.

Димитров е финансист с дългогодишен опит. Има осемгодишен опит като консултат на киенти в банковата сфера, включително като ръководител на екип и директор на банков клон.

Опитът му в областта на валутните пазари е 11 години, в това число и международни.

Над четири години е бил ръководител на екип от специалисти, осигуряващи финансово обслужване, като връзка с финансови институции, инвестиционни планове, управление на свободни средства, приватизационни сделки, финансов анализ на компании, контрол, отчети и др. В компетенциите му влиза и изготвянето на бизнес планове, финансови анализи, оценки и консултиране.

В момента Димитров заема отговорна позиция в една от най-големите български компании от игралната и развлекателната индустрия.

След края на ОСА председателстващият Общото събрание на „ПФК Левски“ – адв. Иво Ивков обясни накратко какви решения са взети от членовете. “Състоя се един дебат за настоящето и бъдещето на клуба. Освен стандартните точки, които съпътстват подобно събрание се направиха предложения и след задълбочен дебат бе приет нов раздел от устава 1А, който се отнася за клубните символи”, каза Ивков.

“За промяна на разпоредбите на член 3 и 4, които касаят промяна на седалище на клуба и клубните символи се изискват 9/10 от гласовете. Това означава, че никой мажоритарен акционер не може да наложи решение по тези въпроси самостоятелно”, допълни Ивков.

“Освен това бе представен нов член на надзорния съвет – г-н Венцислав Димитров, който ще ви се представи сам”, завърши Ивков.

Изпълнителният директор Константин Баждеков пък коментира, че до края на година клубът ще влезе в ритъм по погасяване на задълженията. „Стараем се да подобряваме финансовата ситуация. Много разчитаме на феновете. Създава се грешна представа, че с подписването с Palms Bet, ще се случи голямо финансово изобилие. Разчитаме на една програма, която ще развие маркетинга ни. Много ще разчитаме на помощта на Palms Bet. Ние сами трябва да си регулираме приходите и да излезем от трудната ситуация. Пред БФС редовно се отчитаме. Около 800 хиляди са ни забавените заплати до юли към футболисти и персонал, които смятам, че скоро ще изчистим”, каза Баждеков.

„Относно финансовите резултати. Голяма част от задълженията са разсрочени през годините. Най-спешните са задълженията към НАП и към господин Хубчев. Трябва да ги решим бързо, за да прекратим напрежението. Другите не притесняват оперативното ръководство. Ние ги обслужваме частично. Надявам се, че от следващи месец ще стартираме кампании и ще разчитаме на приход. Имаме план за решаване на редица въпроси и мисля, че с тези инициативи и с помощта на нашите привърженици ще успеят. За съжаление, приходите ни от мачове намаляха драстично от резултатите. Разчитаме, че с някои новини, които ще се случат в спортно-техническата част интересът към клуба ще се повиши и ще зарадваме феновете”, добави той.

„След днешното събрание се отдалечаваме от молбата за несъстоятелност. Най ни притеснява, че всички забавяния носи големи лихви. Нашето задължение към НАП се дължи основно на формирани лихви. Държавата не е ощетена. За всички забавяния ние ще си платим. Те са обезпечени и гарантирани с много инструменти. На фона на информациите, които виждате не само в България, но навсякъде във футбола, в момента Левски прави стъпки по подобряване на финансовото си състояние. Не сме натрупали допълнителни задължения. Имаме няколко месеца забавяния. В момента заплатите на първия отбор са около 150 хиляди лева. Миналата година бяха 800-900 хиляди лева на месец. Представете си каква е редукцията и какви мерки сме взели. Недейте да мислите, че не ни вълнуват тези неща. Задълженията към НАП се отразяват върху целия клуб. Правим всичко възможно нещата да се подобрят и разчитаме на нашите партньори. Знаят ни всички задължения и неслучайно приеха, че сме перспективен партньор и в наше лице ще усетят допълните ползата от това партньорство”, каза още изпълнителният директор на „Левски“.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране