21.04.2021 | 9:52
Румен Петков: Борисов и Ангелов убиха 10 000 души
По думите му, Росен Желязков не става дори за това да управлява заведение, а още по-малко да ръководи транспорта

Костадин Ангелов е виновен за всички, които умряха поради недостиг на кислород . Това каза на пресконференция председателят на АБВ Румен Петков, съобщи Агенция „Фокус“.

„Един от въпросите на нашата пресконференция показва некадърието на министъра на здравеопазването в организацията и разпределението на лекуването на хората, които имат нужда от кислород. В продължение на една година се обясняваше от медиите, че няма легла, че ситуацията е изключително тежка. На въпроса какъв е общият брой на леглата в болниците в болниците за активно лечение, които имат достъп до централна кислородна инсталация, отговорът е 18 030. Костадин Ангелов е виновен за всички, които умряха поради недостиг на кислород. 18 030 легла, това не е некадърие, това са стотици стотици убийства, извършени от Костадин Ангелов“, коментира Петков.

По думите му това трябва да се разбере не само от близките на хората, които са изпратени. “Това трябва да се разбере от тези 10 000 умрели в повече без COVID-19, да се разбере от всички, на които тази година не им беше гарантиран достъп до легла с кислород”, поясни той.

Петков каза, че главният организатор, регулировчикът на смъртта се казва Бойко Борисов. „И онази шайка слуги, които от онзи ден не ни плашат денем и нощем, са техни преки съучастници“, каза още той.

“Ние сме единствената държава с премиер в оставка, в отпуска и в болнични”, заяви в предаването “Делници” лидерът на АБВ Румен Петков.

Петков обясни, че болницата, в която е настанен премиерът в оставка, била такава, че неговият крак никога не би стъпил там. Той определи лечебното заведение като позорно.

Петков коментира и новите предложения за министри. По думите му, Росен Желязков не става дори за това да управлява заведение, а още по-малко да ръководи транспорта.

“В ръководството на НС има елементи, които излъчват антропологична катастрофа”, каза още Петков и обясни, че езикът в новия парламент е обиден и плаши гласоподавателите.

Петков коментира и бъдещето на парламента, като заяви, че според него са неизбежни скорошни нови избори. Той взе отношение по въпроса за купуването на гласове и уточни, че няма политическа воля, за да се прекрати всичко това.

Fakti.bg

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране