10.03.2020 | 11:40
ЧУЙТЕ ЗАПИСИТЕ! Прокуратурата пусна шокиращи разговори между Божков и братя Найденови
Те са от три лични срещи и един телефонен разговор със собствениците на efbet

Записи от три срещи на собствениците еfbet братя Найденови с Васил Божков публикуваха от прокуратурата, като част от доказателства по обвиненията срещу собственика на “Нове холдинг” и “Национална лотария”.

Срещите на Божков с двамата братя Цветомир и Боян са проведени в периода юни-септември и от записите от тях става ясно как са били заплашвани.

Четвъртият запис е телефонен разговор между баща им Стефан и Божков от края на миналата година, когато хазартният бос усеща, че те няма да се поддадат на заплахите му и ще сезират институциите, а тогава тонът му омеква.

От записите става ясно, че в началото Божков започва да ги плаши, после отношенията ескалират и се стига и до по-сериозни закани и намеци. Разбира се също, че хазартният бос е ръководил изцяло Комисията по хазарта и пред тях признава, че той взема решенията кой ще работи в хазарта и кой не.

Става ясно също и, че има заплахи за убийства, като той им напомня какво се случва с хората, които не изпълняват нарежданията му.

Признава също, че контролира медийни публикации в редица издания и ако приемат условията му, ще спре огъня по тях в медиите, пише ПИК.

“С оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия В.Б. и след разрешение от наблюдаващия прокурор по реда на чл.198, ал.1 от НПК, Специализирана прокуратура публикува четири броя аудио-файлове, съдържащи части от разговори. Същите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза”, съобщават от спецпрокуратурата и допълват:

„Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес. Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство.“

!!! ЧУЙТЕ ЗАПИСИТЕ !!!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране