02.02.2020 | 7:57
Жертвите на китайския коронавирус вече са над 250
Засегнати са 27 страни

Броят на засегнатите от китайския коронавирус расте. Официално потвърдените случаи вече са 11 374, като жертвите са 259.

След като Великобритания, Русия и Швеция вече потвърдиха първите случаи на коронавирус, заразата официално вече е пламнала във всеки континент на Земята, предава АФП.

В петък САЩ обяви извънредно положение, като забраниха и на чужденци, били в Китай през последните две седмици, да влизат в страната.

Австралия заяви, че забранява влизането на чужденци, пристигащи от Китай, а всички австралийски граждани, които са пътували до Китай, ще бъдат изолирани за две седмици.

Коронавирусът тръгна от пазар за диви животни в град Ухан, провинция Хубей, в следата на декември. Бум на разпространението му по света бяха празниците около Китайската нова година, като само в Ухан туристите, дошли да празнуват, надхвърли 8 милиона души от цял свят.

Здравни специалисти спекулират, че е възможно броят на заразените да се окаже многократно по-голям и да надхвърли 75 хил. Възможно е много от хората да не са потърсили лекарска помощ, да се прекарали леко болестта и да са развили имунитет

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране