12.03.2023 | 14:59
Раева: Казах пред икона всичките си грехове и се случи чудо! (ВИДЕО)
Илиана обяви, че обмисля оттегляне от художествената гимнастика

Илиана Раева обмисля да се оттегли от художествената гимнастика. Това признание президентът на българската федерация направи в интервю пред Нова телевизия. Тя заяви, че като ръководител е правила много компромиси и е нарушавала принципите си, но вярва, че това е било за добро.

Раева не е взела окончателно решение, но добави, че вижда добро бъдеще в младите, които могат да я заместят, когато си тръгне. На 15 март тя ще навърши 60 години.

„На мен ми минава мисълта да се откажа. Наистина ми минава мисълта и усетих такъв страх – да се откажа и какво би се случило. Защото първо незаменими хора няма. Ние сме си говорили с треньорите и с хората от администрацията на БФХГ и те казват: „Не! Махнеш ли се, си тръгвам и аз!“. Аз не мога безкрайно да се занимавам и да правя това нещо. За първи път изпитах реален страх да не може да се откажеш, да знаеш, че не можеш да си тръгнеш. И за това работя в тази посока – всеки да се появява и да поема по своя път. Ето сега младите изключително добре се развиват“, каза Раева.

В интервюто тя засегна темата за трудностите в живота си.

„Веднъж казах на глас пред иконата всичките си грехове и стана наистина чудо – преродих се с жажда за живот и работа. Когато започнеш да вярваш в неписаните закони, ти започваш да ги прилагаш. Резултатите бяха невероятни. Когато ги наруша, винаги получавам шамар. Едно е да си лош и да не го знаеш, а друго е когато си наясно“, коментира съпругата на Наско Сираков.

„През 1995 година преживях тежък здравословен проблем. Имах тотален психологически срив – тремори, паник атаки всеки ден. Всеки ден умирах по няколко пъти, всеки ден идваше Бърза помощ“, разказа Раева.

„Преживяла съм и две много тежки катастрофи. При едната колата ми се въртя по таван. Зад гърба ми е и една много тежка операция, при която загубих много количество кръв и бях на косъмче от отвъдното. Тогава Наско беше неотлъчно до мен, той ми помогна много. Ходихме къде ли не, само на Рупите при Ванга няколко пъти. Вярвах й много и тогава тя ми каза – нищо ти няма, трябва да отидеш на баир и само да слушаш пилците. Затова отидох на Сърница в Родопите. Сутрин ставах в 4 часа сутринта и слушах птичките как пеят, наблюдавах природата как се събужда. Спрях да пуша и да пия алкохол. Наско беше вдигнал ръце от мен, а и не само той“, заяви още Илиана.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране