20.01.2024 | 15:00
Болезнена загуба! Гришо не успя отново да ни зарадва
Димитров допусна обрат срещу №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш

Григор Димитров отпадна в третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия. Поставеният под №13 в схемата българин допусна обрат и отстъпи със 7:6(3), 4:6, 2:6, 6:7(6) от №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш от Португалия. Срещата продължи 3 часа и 8 минути.

Димитров отпада в третия кръг в Мелбърн за втора поредна година, след като преди 12 месеца отстъпи на същия етап пред Новак Джокович. Загубата е първа за Димитров от началото на годината, която започна страхотно за най-добрия ни тенисист и той триумфира в Бризбън (АТП 250) за втори път в кариерата си след сезон 2017.

За разлика от предходните си срещи в Австралия, днес Димитров допусна значителен брой непредизвикани грешки (46).

В първия сет нямаше нито една точка за пробив и и се стигна до тайбрек. В него Димитров спечели със 7-3 точки. Във втората част Григор пропусна седем възможности за пробив, докато Боржеш реализира единствения си шанс и се наложи с 6-4. В третия сет 26-годишният португалец взе подаването на съперника на Григор за успех с 6-2.

Димитров започна силно четвъртата част и проби за аванс от 3-0 с първия си пробив в двубоя, след което поведе с 5-2, но се пропуска, когато сервираше за сета. В крайна сметка отново се стигна до тайбрек, в който Боржеш дръпна с 4-1, но Григор намери сили да изравни и след страхотна точка при 5-5 успя да стигне до сетбол. Той обаче го пропиля с двойна грешка, а Боржеш спечели следващите две точки, за да се класира за осминафиналите.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране